Hoʻi aku
-+ lawelawe
ʻO nā Camarones maikaʻi loa a la Diabla 11

ʻOko Deviled maʻalahi

Camila Benitez
Inā makemake ʻoe i ka meaʻai Mekiko ʻono, pono ʻoe e hoʻāʻo i kēia ʻano ʻono Camarones a la Diabla. Hoʻopiha ʻia kēia kīʻaha i ka ʻōpae a loaʻa iā ia kahi ʻuala wiwo ʻole, paʻa, a me ke ahi i hoʻokumu ʻia i ka chile i mea ʻono loa! ʻO kā mākou meaʻai no ka palai ʻana i nā pepa chile maloʻo ma mua o ka hoʻolapalapa ʻana iā lākou; kōkua kēia e hana i ka hohonu o ka ʻono. Hoʻohui pū mākou i nā pepa chipotle canned no ka ʻono hou a me ka wela, akā he koho wale nō ia.
Eia hou, hiki ke hoʻomākaukau ʻia ma lalo o 35 mau minuke a hoʻohana i kekahi mau meaʻai wale nō, hiki ke loaʻa ma ka ʻāpana Latin o kāu hale kūʻai kūloko, kahi Mexican Market, a i ʻole. AmazonHoʻohana maʻamau wau iā Camarones a la Diabla me kahi ʻaoʻao o ʻO ka Līnika a me ka hale hou palaoa or Kaha Tortilla; no kahi koho meaʻai wikiwiki e hoʻopau pono i kāu ʻai, e nānā i kaʻu Nā kuki kokoleka microwave meaʻai
5 mai 3 koho
ʻO Prep Time 10 minuke
Ka wāʻo Cook 25 minuke
Ka manawa pau 35 minuke
Course Koho nui
imu ʻO Mexican
Nā lawelawe 6 Nā Bowls

nā mea hoʻohui
  

  • ½ kiaha ʻaila ʻoliva puʻupaʻa a i ʻole ʻaila ʻoliva
  • 1 ka pune ʻono ʻōpae Knorr aiʻole 2 punetēpē paʻakai kosher; hoʻololi i ka ʻono
  • 3 Ancho chile maloʻo, e holoi i nā puʻu lepo, e wehe i nā hua a me nā iwi ʻaoʻao
  • 6 ʻO Guajillo chile maloʻo, e holoi i nā puʻu lepo, e wehe i nā hua a me nā iwi ʻaoʻao
  • 6 ʻO chile arbol maloʻo e holoi i ka lepo a me ka desteam
  • 3 canned chipotle chile peppers , hoʻololi e like me ke kiʻekiʻe o ka wela i makemake ʻia.
  • 6 garlic , ʻeli ʻia
  • 1 aniani melemele waena a ʻulaʻula paha , ʻokiʻoki
  • teaspoon honua allspice
  • 4 ʻO Tom Tomato , ʻoki ʻia a i ʻole 1 (15 oz/425) kīʻaha kōmato i ʻoki ʻia a ʻoki ʻia paha
  • 2-½ nā kīʻaha ka wai
  • 2 punetēpona ka pipi
  • kiaha Ketchup , hoʻololi i ka ʻono
  • 2 pauna ʻōpae maka , hoʻopaʻa ʻia a hoʻopaʻa ʻia
  • ½ kiaha nā lau cilantro hou, ʻoki no ka mea hoʻonani

Na Ke Kumu
 

  • Pehea e hana ai i nā Camarones a la Diabla
  • E puhi i kaʻaila i loko o ka pā 14-inihi a iʻole ka skillet a iʻole ka wok ma luna o ka wela wela, a laila e hoʻohui i nā chiles maloʻo. Fry, hoʻoulu mau, a hiki i ka ʻulaʻula ʻeleʻele nā ​​chiles, ma kahi o 5 mau minuke. Wehe i nā chiles a kau ma luna o kahi pā; hoʻokaʻawale iā lākou.
  • E hoʻomoʻi i ka ʻonika a me nā ʻōmato a kuke, e hoʻoulu i kekahi manawa, a palupalu, ma kahi o 10 mau minuke. E hoʻohui i ke kāleka a e kuke no 2 mau minuke. E hoʻohui i ka pepa chipotle, 2 kīʻaha wai, a me nā chiles fry hoʻi i ka pā. E hoʻolapalapa.
  • E ho'ēmi i ka wela a me ka simmer, i kekahi manawa e hoʻouluulu, a hiki i ka palupalu o ka pepa chile, ma kahi o 15 mau minuke. E hoʻololi i ka hui chiles i kahi huila 64-auneke, e hoʻohui i ka ½ kīʻaha wai a hui pū a hiki i kou ʻano mānoanoa, ʻoluʻolu, ma kahi o 3 mau minuke. E hooki i ka blender i kekahi mau manawa i ka wā e hui ai e ʻoki i nā ʻaoʻao a me lalo o ka ipu me kahi spatula lāʻau e hōʻoia i ka hopena maʻalahi. E wehe i ka puka o ka poʻi e hāmama, a uhi mālie me kahi kāwele kīhini maʻemaʻe, i ʻae ʻia ka mahu e pakele).
  • I loko o ka pā hoʻokahi ma luna o ka wela wela, e ninini i ka sauce diabla i hui ʻia (inā pono, e hoʻohana i kahi spatula e ʻoki i nā ʻaoʻao o ka ipu). A laila, e hoʻoulu i ka allspice a me ke ketchup i loko o ke kīʻaha a lawe mai i kahi maʻi. E ho'ēmi i ka wela i ka waena a hoʻoulu i ka pata a me ka'ōpae; e kuke a moʻa loa ka ʻōpae, ma kahi o 5 a 7 mau minuke. E hoʻonani me ka cilantro hou.
  • E lawelawe me ka laiki keʻokeʻo, ka salakeke, nā pīni i hoʻomaʻemaʻe ʻia, a me ka kulina a me ka tortilla, inā makemake ʻia.

Notes

Pehea e mālama ai a me ka wela hou
E hoahu: E ʻae i ka meaʻai e maʻalili loa a e hoʻoneʻe iā ia i kahi pahu hau. E kau i ka pahu i loko o ka friji no 3-4 mau lā. He mea nui e hoʻopaʻa paʻa i ka ipu i mea e hoʻomau ai i kona ʻano hou a pale i ka hoʻohaumia ʻana me nā meaʻai ʻē aʻe i loko o ka friji.
E hoʻomaʻamaʻa hou: Manaʻo ʻia e hoʻohana i ke ʻano stovetop no nā hopena maikaʻi loa. E puhi i ka pan a i ʻole ka skillet ma luna o ka wela wela a hoʻohui i nā Camarones a la Diabla i makemake ʻia. E hoʻoulu i kekahi manawa i mea e wela ai ka wela, a e kuke a hiki i ka wā e wela ai ka ʻōpae a me ka ʻuala. ʻO kahi ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou iā ia i loko o ka microwave ma ke kau ʻana i ke kīʻaha i loko o kahi pahu palekana microwave, uhi iā ia, a hoʻomehana iā ia i nā wā āpau, e hoʻouluulu i waena, a wela loa. E hoʻololi i ka manawa hoʻomaha e pili ana i ka nui a me ka mana o kāu microwave a i ʻole stovetop, a e hōʻoia i ka wela piha o ka ʻōpae ma mua o ka lawelawe ʻana.
Hana-i Mua
Hiki ke hoʻomākaukau mua ʻia ʻo Camarones a la Diabla e mālama i ka manawa a maʻalahi ka manawa ʻai. Hiki iā ʻoe ke hana i ka ʻuala a mālama i loko o ka pahu hau i loko o ka friji a hiki i 2 mau lā. Ke mākaukau e lawelawe, e hoʻomaʻamaʻa hou i ka ʻuala ma ka umu a hoʻohui i ka ʻōpae e kuke a moʻa loa. ʻAe kēia iā ʻoe e hoʻomākaukau i ka hapa nui o nā kīʻaha ma mua a e wikiwiki a maʻalahi ka hui hope a me ka hana kuke. E hauʻoli i nā ʻono o Camarones a la Diabla me ka ʻoluʻolu o ka hana ʻana ma mua o ka manawa.
Pehea e paʻa ai
No ka hoʻokuʻu ʻana i ka Camarones a la Diabla, e ʻae i ka meaʻai e hoʻomaʻalili i ka lumi wela. A laila, e hoʻokaʻawale iā ia i loko o nā pahu paʻa lewa a i ʻole nā ​​ʻeke paʻukū hiki ke hoʻopaʻa hou ʻia, e hoʻoneʻe i ka nui o ka ea e hiki ai ke pale i ka wela o ka pahu hau. E lepili i nā ipu me ka lā a me nā mea i loko. E mālama i loko o ka pahu hau a hiki i 3 mahina. Ke mākaukau e leʻaleʻa, e hoʻoheheʻe i ke kīʻaha i loko o ka friji i ka pō a hoʻomoʻa hou ma ka stovetop a i ʻole microwave a wela.
Notes:
  • Hiki ke hoʻopaʻa ʻia kēia Camaron a la Diabla i loko o ka friji a hiki i 3 mau lā. E ho'ā hou i loko o kahi kīʻaha microwave-palekana, pīpī i ka 1 a 2 punetēpē o ka wai ma luna, e uhi me kahi kāwele pepa pulu, e wela ia no 20 a 30 kekona, e hoʻoulu me ka lāʻau, a e hana hou no kahi 1 a 2 mau minuke a i ʻole a wela. ma o. ʻO kahi ʻē aʻe, e hoʻomoʻa iā ia ma ka stovetop ma kahi wela haʻahaʻa a wela, e hoʻohui i 1 a 2 punetēpē o ka wai inā pono.
  • Hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka ʻuala Al Diablo me ka ʻole o ka ʻōpae a hiki i 3 lā.
Nānā Mea Ola
ʻOko Deviled maʻalahi
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
322
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
20
g
31
%
Ka pala momona
 
3
g
19
%
Ka momona Trans
 
1
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
2
g
ʻO ka momona momona
 
13
g
ʻO Cholesterol
 
191
mg
64
%
Sodium
 
1288
mg
56
%
Paila pāʻiko
 
439
mg
13
%
Carbohydrates
 
14
g
5
%
puluniu
 
3
g
13
%
kōpaʻa
 
7
g
8
%
kumuʻiʻo
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
2233
IU
45
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
ka pōhaku
 
108
mg
11
%
hao
 
1
mg
6
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!