Toe alu
-+ tautua
Muffins Fa'i Saito Atoa

Muffins Fa'i Saito Atoa Faigofie

Camila Penitez
Amata lou aso i nei muffins fa'i saito pa'epa'e maloloina lelei e fai i le falaoamata pa'epa'e atoa, allulose, ma le suāu'u avoka ma fa'apipi'i i luga o se fa'afefiloi pipii o walnuts, kinnamon, meli, ma se pa'i o le vanilla extract. Fai muamua nei mea mo se taeao vave ma faigofie.
5 mai 2 palota
Muamua Taimi 5 minute
Cook Time 20 minute
Taimi Taimi 25 minute
Vasega 'aiga o le taeao, mea'ai suamalie
kuka Amerika
Auaunaga 12

vaega
  

Mo le tumutumu:

Mo muffins fa'i:

  • 210 g (1-⅔ ipu) falaoamata saito atoa pa'epa'e (e mafai ona fa'asusu mo le saito atoa po'o le falaoamata mo mea uma, pe a mana'omia)
  • 10 g (2 sipuniti) pa'u tao
  • 5 g (1 sipuniti) suauu tao
  • 5 g (1 sipuniti) Saigon cinnamon pauta
  • ¼ teaspoon kosher salt
  • ½ ipu suauʻu avoka , suau'u suau'u suau'u e fa'a'ese'ese po'o pata e le'i fa'asalaina, fa'afefeteina
  • 110 g (⅔ ipu) Suamalie Allulose
  • ¼ ipu meli
  • 2 fuamoa tetele , vevela potu
  • 2 punetini vai suamalie fou
  • 1 ipu palu fa'i , mai le 2 i le 3 fa'i matua
  • 2 teaspoons mama vanilla extracti
  • ipu kulimi mumu , pata pata, kulimi oona, susu pata, susu atoa, po o le yogurt masani

faatonuga
 

  • Fa'avela le ogaumu ile 350 °F (176.67 °C). Lisi se apa muffin e 12-ipu ma fasi pepa.
  • Mo le tumutumu: I totonu o se tamai pesini, faʻafefiloi le walnuts faʻafefeteina ma le meli, vanilla, ma le kinnamon seia oʻo ina faʻafefiloi (o le faʻafefiloi o le a matua pipii). Tuu ese.
  • Mo Muffins: I totonu o se pesini tele, faʻafefiloi le falaoamata, paʻu paʻu, kinamoni, ma le sua tao. Tuu ese. I totonu o se pesini tele o se mea faʻafefiloi eletise, sasa le suauu, suka, ma le meli seia tuʻufaʻatasia, pe a ma le 1 i le 2 minute. Su'e i lalo itu o le pesini ma se pa'u pa'u, pe a mana'omia.
  • I le saoasaoa fa'avave, fa'aopoopo fa'atasi fuamoa, sasa se'ia fa'atasi atoa i le va o fa'aopoopoga. Fa'aopopo le fa'i palu, sua o le tipolo, vanilla, ma le kulimi oona ma fa'afefiloi seia fa'afefiloi. Fa'aopoopo mea mago ma fa'afefiloi i le saoasaoa maualalo se'ia fa'atasi.
  • Tu'u le pa'u i totonu o le apa makini ua saunia (o le a tumu ipu) ma sausau tutusa i luga o le nati pipii. Tao muffins se'ia o'o i le auro ma fa'apulou pito i luga, 25 i le 28 minute. Fa'amalo muffins fa'i i totonu o le apa mo le 5 minute, ona liliu lea i luga o se fata ma fa'amalie mo le itiiti ifo i le 10 minute a'o le'i tufaina. Fiafia!

Faamatalaga

Fa'afefea ona Teu & Toe Fa'avela
E teu: Fa'ataga e fa'amalo atoa, ona tu'u lea i totonu o se atigipusa malu po'o se taga fa'amaufa'ailoga. E mafai ona teuina i le vevela o le potu mo le 2 i le 3 aso poʻo le pusaaisa mo le 1 vaiaso.
E toe faʻatino ai: Fa'asa'ose muffini se tasi mo le 15 i le 20 sekone po'o le fa'amafanafanaina o muffins se tele i totonu o le ogaumu ile 350°F (176.67°C) mo le tusa ma le 10 minute. Fiafia i muffins toe fa'amumu a'o mafanafana ma tofo.
Faia-I Luma
E mafai ona fai muffins Fa'i Saito atoa i se aso oi luma—teu i totonu o se atigipusa malu, fa'apipi'i i pa'u tao. Toe fa'aavela ile ogaumu mafanafana mo le 5-8 minute. O le a teuina mo le 2 aso i totonu o se pusa malulu i se nofoaga malulu pe 1 vaiaso ile pusaaisa. 
Fa'afefea ona Fa'aaisa
Ina ia fa'aisa Makini Fa'i Saito Atoa, fa'alili i totonu o se pusa malulu po'o se taga i totonu o le pusaaisa mo le o'o atu i le 2-3 masina. Liu i le vevela o le potu pe toe fa'amafanafana pe a sauni e 'ai.
Nutrition Facts
Muffins Fa'i Saito Atoa Faigofie
Aofai mo Auaunaga
Calories
270
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
17
g
26
%
Fatisi
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.003
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Faʻateleina le Fat
 
10
g
Cholesterol
 
31
mg
10
%
Sodium
 
176
mg
8
%
Potassium
 
149
mg
4
%
Carbohydrates
 
27
g
9
%
fau
 
3
g
13
%
suka
 
11
g
12
%
porotini
 
4
g
8
%
vitamini A
 
98
IU
2
%
vitamini C
 
3
mg
4
%
kalisiu
 
36
mg
4
%
uʻamea
 
1
mg
6
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!