Gå tilbage
-+ portioner
Græskarkompot

Nem græskarkompot

Camila Benitez
Leder du efter en enkel og lækker dessert, der er perfekt til enhver lejlighed? Led ikke længere end denne nemme og smagfulde græskarkompotopskrift! Også kendt som "Andai Kamby" i Guarani, er denne græskarkompot i paraguayansk stil lavet med nogle få enkle ingredienser, inklusive frisk græskar, sukker og krydderier. Den er nem at lave i forvejen og kan serveres enten varm eller kold, hvilket gør den til en alsidig dessertmulighed. Plus, uden kunstige ingredienser eller konserveringsmidler, kan du have det godt med at servere det til dine venner og familie.
5 fra 7 stemmer
Prep Time 15 minutter
Kogetid 30 minutter
Total tid 45 minutter
Kursus Dessert
madlavning paraguayanske
portioner 15

Ingredienser
  

til denne Græskarkompot

  • 1 kg sukker græskar (også kendt som tærtegræskar) eller butternut squash, skrællet, skrab alle frøene indefra og skåret i 3 tommer terninger
  • 350 g granuleret sukker eller sukkeralternativ
  • 250 ml (1 kop) vand
  • 1 spiseskefuld ren vanilleekstrakt
  • 3 hele fedter
  • 2 korte kanelstænger

At servere sammen med:

  • 350 ml (1-½ kop) sødmælk eller skummetmælk efter behov

Instruktioner
 

  • Skær græskarret i halve og fjern skindet. Fjern derefter frøene og skær dem i 1-tommers terninger. I en stor gryde varmes sukkeret op over medium varme under konstant omrøring, indtil sukkeret smelter og danner en mellembrun karamel, cirka 7 minutter.
  • Tilsæt vand, græskar, nelliker og kanelstang. Lad det simre over medium varme, under omrøring af og til, indtil græskarret er mørt, men stadig holder sin form, og saften tyknes til en tynd sirup, 25 til 30 minutter. Rør til sidst vaniljeekstrakten i.
  • Fjern nelliker og kanelstang. Brug en kartoffelmoser eller gaffel, mos den groft og lad den køle helt af, og overfør derefter græskarkompotten til en forseglet steriliseret krukke. Til servering, læg et par skefulde af græskarkompotten i et krus, hæld lidt kold mælk i, rør rundt og nyd!

Noter

Sådan opbevares og genopvarmes
At lagre: Lad det køle helt af og overfør det derefter til en lufttæt beholder. Opbevar det i køleskabet i op til en uge. Sørg for, at beholderen er tæt forseglet for at forhindre, at fugt kommer ind.
For at genopvarme: Du kan mikroovne det i en mikrobølgesikker skål i 30 sekunder til 1 minut, mens du af og til rører, indtil det er opvarmet. Alternativt kan du varme den op i en lille gryde ved middel varme, indtil den er varm, rør af og til.
Græskarkompot er en alsidig dessert, der kan serveres varm eller kold og let opbevares og genopvarmes, hvilket gør den til en fantastisk dessertmulighed til enhver lejlighed.
Fremad
Den kan opbevares i køleskabet i op til en uge. For at gøre fremad, tilbered opskriften som anvist og lad den køle af til stuetemperatur. Når det er afkølet, overføres det til en lufttæt beholder og opbevares i køleskabet, indtil det skal serveres. Græskarkompotten kan serveres enten varm eller kold og kombineres med kold mælk for ekstra cremethed. Når den er klar til servering, genopvarm den på komfuret eller i mikrobølgeovnen, mens du af og til rører, indtil den er opvarmet.
Med sine enkle ingredienser og nemme tilberedning er græskarkompot en praktisk og lækker dessert, du kan nyde på alle tider af ugen.
Noter
  • Tilsæt vaniljeekstrakten efter at have taget gryden af ​​varmen.
  • Opbevar det i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. (Sørg for, at din græskarkompot er helt kølig, inden du opbevarer den).
  • Vælg den rigtige græskarsort: Vælg ikke en jack-o-lanterne, også kendt som et udskæringsgræskar. Græskar til udskæring er mere fibrøse og vandige end andre græskar. I stedet er sukkergræskarret den mest brugte græskarsort til puré (også kendt som tærtegræskaret). Dens faste kød koger ned til en lækker blødhed og cremethed, hvilket gør den ideel til Andai Kamby. Vælg også et sukkergræskar uden bløde pletter eller blå mærker, der er faste, glatte og tunge i forhold til størrelsen.
  • Brænd ikke karamellen: Kog sukkeret, indtil det bliver flydende, og kog derefter, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt derefter vandet og de resterende ingredienser. At lave karamellen er valgfrit, men jeg kan varmt anbefale det, fordi det giver en karamelliseret smag til græskarkompotten. Alternativt kan du komme alle ingredienser i gryden og koge indtil græskarret er blødt.
  • Overvej at tilføje krydderier: Kanelstænger og hele nelliker bruges almindeligvis i paraguayansk græskarkompot, men de kan udelades, hvis det ønskes; dog anbefaler jeg dem stærkt, fordi det tilføjer en varm smag.
  • Sødme: Juster gerne sukkeret efter din smag. Sukker er klassisk til fremstilling af paraguayansk kompot, men du kan bruge dit yndlingssødestof, hvis det ønskes. Hvis du bruger kunstigt sødemiddel, så spring karamellen over; kom blot alle ingredienser i gryden og kog indtil græskarret er blødt.
  • Server med kold mælk: Brug mindre mælk til en tykkere græskarkompot. Tilsæt derefter lidt mere mælk for at tynde ud. 
 
Næringsfakta
Nem græskarkompot
Beløb pr. Servering
Kalorier
125
% Daglige værdi *
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættede fedtstoffer
 
1
g
Monoumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
3
mg
1
%
Natrium
 
11
mg
0
%
Kalium
 
266
mg
8
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
5715
IU
114
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Kalk
 
48
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procent daglige værdier er baseret på en 2000 kalorieindhold kost.

Alle ernæringsoplysninger er baseret på tredjepartsberegninger og er kun et skøn. Hver opskrift og næringsværdi vil variere afhængigt af de mærker, du bruger, målemetoder og portionsstørrelser pr. husstand.

Kunne du lide opskriften?Vi ville sætte pris på, hvis du kunne bedømme det. Sørg også for at tjekke vores Youtube Channel for flere gode opskrifter. Del det gerne på de sociale medier og tag os, så vi kan se dine lækre kreationer. Tak skal du have!