Toe alu
-+ tautua
Moa meli manogi

Easy Honey Chicken

Camila Penitez
O lenei fua fa'aSaina fa'aSaina vave ma faigofie e fa'aalia ai le moa mu'amu'a ma le masi'i fafo fafo ma le suamalie totonu, e ufiufi uma i se sosi meli suamalie e tumu i tofo lelei. Ose tu'ufa'atasiga manaia o le suamalie ma le tofo o le a fa'afiafiaina ai lou tofo. Pe o se po pisi o le vaiaso po o se taumafataga faapitoa a le aiga, e mautinoa lava le faagaeetia o lenei moa Spicy Honey. O lea la, seʻi o tatou faʻafefe i totonu o le fua ma amata i luga o se faʻataʻitaʻiga kuka o le a tuʻu ai tagata uma e manaʻo atili!
5 mai le 1 palota
Muamua Taimi 15 minute
Cook Time 6 minute
Taimi Taimi 21 minute
Vasega Meaai autu
kuka Asia
Auaunaga 10

vaega
  

Ina ia fa'amama le moa:

  • 1 pauna ogavae moa po'o fata moa e leai ni ponaivi , 'oti'oti i ni pusi tetele *(pe tusa ma le 1-inisi i le 1 ma le ¼-inisi fasipepa).
  • 1 sipuni tele suauʻu pinati poʻo le canola suauʻu
  • ¼ teaspoon kosher salt
  • ¼ teaspoon fualaau aina
  • ¼ teaspoon pepa cayenne po'o pepa uliuli eleele

E faaofuina le moa:

  • 1 fua , sasa
  • ½ ipu cornstarch
  • ¼ teaspoon pepa cayenne po'o pepa uliuli eleele , faitalia

Mo le Sau Honey:

faʻaopoopo

  • ¼ i le ⅓ ipu suauu pinati mo le falai
  • 2 ufiufi kaliki , laina
  • 2 teaspoons togi , laina
  • 3 lanumeamata lanumeamata , tipi, faʻatasi ai ma vaega paʻepaʻe ma lanu meamata e vavae ese
  • 3 mamago mumu , faitalia

faatonuga
 

  • Fa'atasi fasi moa, suau'u pinati, pa'u kalaka, pepa cayenne, ma masima kosher i totonu o se pesini. Faafefiloi lelei ma tuu le marinate mo le 10 i le 15 minute.
  • I totonu o se tamai pesini, faʻafefiloi mea uma mo le sosi meli ma tuʻu ese.
  • Faaopopo le fuamoa ua sasa i totonu o le pesini ma le moa. Fa'afefiloi ia fa'afefiloi lelei. I totonu o se taga sipi lapoa, faʻafefiloi le masoa ma le pepa cayenne, faʻapipiʻi fasi moa i totonu o le taga ma lulu e faʻaofu ai le moa seia lelei.
  • Fa'avevela le suāu'u (pe tusa ma le ¼ i le ⅓ ipu) i totonu o se apa tele e le pipi'i i luga ole vevela maualuga se'ia vevela. Fa'aopoopo uma le moa i le taimi e tasi ma fa'asalalau i totonu o se tasi vaega i totonu o le apa. Kuka e aunoa ma le pa'i i le moa mo le tusa ma le 2 - 3 minute pe se'i liu auro le pito i lalo. Su'e e enaena le isi itu, pe a ma le 2-3 minute.
  • Liu le moa i se ipu lapoa e laina i se solo pepa ma tuu ese. Solo le apa i solo pepa, ma totoe pe tusa ma le 1 sipuni tele o le suauu i totonu o le apa. Fa'aopopo le chili, kaliki, ginger, vaega pa'epa'e o le aniani lanumeamata, ma nisi vaega lanu meamata, ma falai-falai mo ni nai sekone e tatala ai le manogi.
  • Toe fa'aoso le sosi meli e fa'afefete ai le masoa, sasaa lelei i totonu o le apa, ma kuka fa'amalosi seia mafiafia le sosi pe a ma le 1 minute. Fa'aopopo le moa i le apa ma togi e fa'afefiloi. Fa'afeiloa'i le moa Spicy Honey i se ipu, teuteu i le vaega lanu meamata o le aniani lanumeamata ma ave vevela i luga o le araisa ausa. E mafai ona e fa'aopopo i ai ni fuala'au ausa i le itu pe a mana'omia.
  • Fiafia!

Faamatalaga

Fa'afefea ona Teu & Toe Fa'avela
Tuu mea'ai o le Honey Chicken i totonu o se pusa malulu ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2-3 aso. Ina ia toe fa'amafanafana, e mafai ona e fa'avevelaina mo le 2 minute mo se filifiliga vave, po'o se fa'ai'uga sili atu, toe fa'avela i totonu o se apa i luga o le vevela fa'atasi ma le pa'i o le suāu'u e fa'amautu ai lona ma'i. Ia mautinoa ua fa'avevela a'o le'i tautuaina. Fiafia i lau moa Meli toe fa'amumu!
Faia-I Luma
Mo se filifiliga e fai i luma, e mafai ona e faʻafefeteina le moa ma saunia muamua le sosi meli, tuʻu i totonu o pusa eseese i totonu o le pusaaisa. A e sauni e kuka, na o le ofuina ma falai le moa, falai le sosi, ma tuʻufaʻatasia e tusa ai ma faatonuga o fua mo se taumafataga vave ma faigofie.
Fa'afefea ona Fa'aaisa
Ina ia fa'aisa le Moa Honey, fa'ataga e fa'amalie i le vevela o le potu, vaevae i ni vaega laiti, ma tu'u i totonu o atigi pusaaisa-sefe po'o taga fa'aisa, aveese le tele o le ea pe a mafai. Manatua e fa'ailoga pusa i le aso ma mea o lo'o i totonu. Honey Chicken e mafai ona fa'a'aisa mo le 2-3 masina. A sauni e fa'aoga le moa Meli fa'aaisa, fa'asusu i totonu o le pusaaisa mo le po.
E mafai ona e toe fa'amafanafanaina e fa'aaoga ai auala tutusa e pei o le toe fa'amafanafanaina o moa Meli fou, e pei o luga o le ogaumu, i totonu o le microwave, po'o totonu o le ogaumu. Ia mautinoa e siaki le vevela i totonu o le moa i se mea'ai vevela ina ia mautinoa ua o'o i se vevela saogalemu o le 165°F (74°C) a'o le'i taumafaina. E le fautuaina le toe fa'aisaina o le Moa Honey, o lea na'o le fa'aisa tasi le moa.
Nutrition Facts
Easy Honey Chicken
Aofai mo Auaunaga
Calories
188
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
9
g
14
%
Fatisi
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Faʻateleina le Fat
 
4
g
Cholesterol
 
45
mg
15
%
Sodium
 
297
mg
13
%
Potassium
 
261
mg
7
%
Carbohydrates
 
16
g
5
%
fau
 
1
g
4
%
suka
 
8
g
9
%
porotini
 
11
g
22
%
vitamini A
 
303
IU
6
%
vitamini C
 
21
mg
25
%
kalisiu
 
14
mg
1
%
uʻamea
 
1
mg
6
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!