Toe alu
-+ tautua
Faiga Saina Apaau moa

Faigofie Faiga Saina Apa'au moa

Camila Penitez
O se mimilo i luga o le ipu apaau moa masani e ala i le tuʻuina atu i ai o se tofo Saina suamalie. O 'apa'au moa fa'a-Saina e masi, suamalie, ma tofo i so'o se u. O le mea lilo o loʻo taoto i totonu o le marinade, lea e aofia ai le faʻafefiloi o mea masani a Saina e pei o le lima-spice powder, soya soya, ma le uaina Shaoxing. Pe o oe o se ili fa'afefete pe suamalie, o nei apaau o le a fa'amalieina ai ou mana'oga. O lea, tatou amata!
5 mai le 1 palota
Muamua Taimi 15 minute
Cook Time 48 minute
Taimi e Mapu ai 2 itula
Taimi Taimi 3 itula 3 minute
Vasega Meaai autu
kuka Saina, Fa'ava-o-malo
Auaunaga 24 Apaʻau moa

vaega
  

  • 3 lbs (1.4 kilokalama) apaau moa, tipi afa i sooga, aveese pito o apaau

Marinade:

  • 1 ipu Shaoxing uaina poo sherry mago
  • 1 ipu soya soya
  • 2 punetini filo filo
  • 1 teaspoon fualaau aina
  • 6 ufiufi kaliki , tata
  • 1 sipuni tele lima-manogi pauta
  • ½ teaspoon pepa lanu mumu
  • ½ teaspoon kosher salt
  • 1 teaspoon eleele lanu uliuli
  • 1 teaspoon asu suavaia , faitalia
  • ipu meli , vaevaeina

faatonuga
 

  • I totonu o se pusa loka sipi lapoa, faʻafefiloi mea faʻapipiʻi ma le ⅓ ipu meli. Faaopopo apaau moa. Osi mo ni nai taimi e fa'asalalau ai le marinade ia tutusa. *(Taumafai e oomi le tele o le ea i fafo e te mafaia ma faamaufaailoga le ato). Tuu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 2 itula, seia oo i le po. Su'e ma fa'amomoli i ni nai taimi le ato i le va mo le fa'amama.
  • Fa'avela le ogaumu ile 450° tikeri F (230° C). Lisi se pepa tao i pepa pa'u pepa po'o pepa alumini mo le fa'amama faigofie. Tuu se fata tao i luga. Tuu le Apaau moa i luga o le fata tao e aunoa ma le soona. Fufulu se aofaiga tele o le meli i le pito i lalo o apaau moa.
  • Tao se'ia o'o i le pito pito i lalo o apaau e liu enaena auro, pe a ma le 10 minute. Su'e apaau ma pulumu le meli i luga. Tao mo le isi 10 minute. Aveese le fata tao ma toe pulumu le meli. Kuka mo le isi 25 minute pe seia vela le Apaau moa, enaena auro, ma masi. *(Mo se apa'au fa'afefete, liliu le ogaumu e kuka ma fa'apala seia o'o i le caramelized, pe a ma le 2 i le 3 minute).
  • Fa'amalie mo le 5 minute. Auauna vevela e fai ma mea'ai.
  • Fiafia!

Faamatalaga

Fa'afefea ona Teu & Toe Fa'avela
Mo le teuina o Chinese Style Chicken Wings, fa'amalie i le vevela o le potu ona tu'u lea i totonu o se atigipusa po'o se taga palasitika toe fa'amau. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa mo le tolu aso. Afai e te manaʻo e teu mo sina taimi umi, e mafai ona e faʻaisa ai mo le lua masina. Ina ia toe fa'amafanafanaina, mua'i fa'avevela le ogaumu i le 350°F (175°C) ma fa'atulaga apaau i luga o se pepa tao.
Tao mo le tusa ma le 10-15 minute pe seʻia oʻo i le vevela. E mafai fo'i ona e toe fa'amafanafanaina i totonu o le microwave e ala i le tu'u i luga o se ipu fa'asao maluelue ma fa'avevela i luga mo le 1-2 minute pe se'ia vevela. Ia mautinoa e fa'aoso pe fe'ei apa'au i le afa ina ia mautinoa e fa'amafanafana. Fiafia!
Faia-I Luma
Chinese Style Chicken Wings e mafai ona fai i luma o le taimi, e sili pe a e manaʻo e faʻapolopolo le taimi i le aso o le tautua. A uma ona fa'amama apaau, e mafai ona e taoina i totonu o le ogaumu ona teu lea i totonu o le pusaaisa po'o le pusaaisa seia e sauni e tautua. Afai o lo'o e teuina i totonu o le pusaaisa, fa'amalie i le vevela o le potu a'o le'i tu'uina i totonu o se atigipusa malulu po'o se taga palasitika toe fa'amau.
E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le tolu aso. Afai o lo'o e teuina i totonu o le pusaaisa, ia fa'amalie i le vevela o le potu ona fa'ae'e lea i totonu o se atigi pusa-aisa po'o se taga palasitika toe fa'amau. E mafai ona teu i totonu o le pusaaisa mo le lua masina. Ina ia toe fa'amafanafana, mulimuli i fa'atonuga mo le toe fa'avevela ile ogaumu po'o le microwave. O le faia i luma o le taimi o se auala sili lea e faʻamautinoa ai o loʻo i ai sau taumafataga suamalie ma faigofie poʻo se meaʻai i soʻo se taimi e te manaʻomia ai.
Nutrition Facts
Faigofie Faiga Saina Apa'au moa
Aofai mo Auaunaga
Calories
177
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
9
g
14
%
Fatisi
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Faʻateleina le Fat
 
4
g
Cholesterol
 
44
mg
15
%
Sodium
 
632
mg
27
%
Potassium
 
129
mg
4
%
Carbohydrates
 
9
g
3
%
fau
 
0.2
g
1
%
suka
 
8
g
9
%
porotini
 
12
g
24
%
vitamini A
 
97
IU
2
%
vitamini C
 
1
mg
1
%
kalisiu
 
14
mg
1
%
uʻamea
 
1
mg
6
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!