Toe alu
-+ tautua
O Falai Saito 100% Lelei Sili

Falai Saito Atoa Faigofie

Camila Penitez
Whole Wheat Fritters, lea e lauiloa foi o le "Tortilla Integral Paraguaya," o se ipu lauiloa mai Paraguay e tuʻufaʻatasia le lelei o le falaoamata atoa o le saito, fuamoa, ma le sisi e fatu ai se meaʻai suamalie ma suamalie. O lenei mea'ai e le gata e suamalie ma fa'amalieina ae ua manatu fo'i o se mea'ai maloloina po'o se itu'ai ona o ona mea aoga. E masani ona fa'asoa fa'atasi ma isi ipu Paraguayan e pei o Mandioca Frita (Fried Yuca) ma Sopa Paraguaya (Paraguayan Cornbread). O le ipu e fa'apitoa i mea'ai Paraguayan ma e fiafia i ai tagata o le nu'u ma tagata asiasi.
5 mai le 1 palota
Muamua Taimi 15 minute
Cook Time 15 minute
Taimi Taimi 30 minute
Vasega Meaai autu
kuka Parakuei
Auaunaga 15 Falai Saito Atoa

vaega
  

  • 4 fuamoa , sasa
  • 1 ipu ole sisi mozzarella (so'o se sisi fa'amalulu)
  • 3 ipu saito atoa pa'epa'e , sipuni & tulaga
  • 1 ipu susu atoa , potu
  • 1 ipu o vai
  • ½ ipu tipiina aniani lanumeamata fou (faitalia)
  • 2 teaspoons Kosher salt (e tofo)
  • 1- lita suauu canola mo le falai

faatonuga
 

  • I totonu o se pesini tele, faʻafefiloi fuamoa seia oʻo ina faʻafefe tele, ma faʻaopopo le masima, sisi, falaoamata, vai, ma le susu. Faafefiloi faatasi mea uma seia leai ni mea e totoe. E tatau ona lamolemole le paluga. Fa'afefiloi aniani lanumeamata tipi.
  • Fa'aopopo le suau'u i totonu o se ulo loloto po'o se fagu fa'afefete i luga o le vevela maualuga-maualuga seia o'o i le 350 tikeri F i le 375 tikeri F.
  • Uu se ipu sosi pe tusa ma le 1 inisi i luga aʻe o le suauu vevela, faʻavave sipuni tele i totonu o se apa falai i totonu o le suauu (pe a ma le 3″ i le 4″ le lautele. * E masani lava e tolu i le 4 i le taimi i se apa masani.
  • Falai falai se'ia enaena auro i le itu muamua mo le tusa ma le 2 minute, liliu ma le faaeteete ma falai pea seia enaena auro i le itu lona lua. Aveese mai le suauʻu ma faʻafeiloaʻi le falai saito atoa i se ipu ma solo pepa. Auauna fa'atasi ma Mandioca Frita (Fried yuca).
  • fiafia

Faamatalaga

Fa'afefea ona Teu & Toe Fa'avela
E teu: Fa'ataga le fritters e malulu i le vevela potu, ona teuina lea i totonu o se pusa malulu i totonu o le pusaaisa mo le 3-4 aso. E mafai fo'i ona e fa'a'aisa mo le 2-3 masina. Tuu le fritters i se apa e tasi i luga o se pepa tao ma fa'a'aisa seia malo. Ona tu'u lea i totonu o se pusaaisa-sefe-safe po'o se taga sipi pito i luga.
E toe faʻatino ai: Ina ia toe fa'amafanafana le fa'apalapala, mua'i fa'avevela lau ogaumu ile 350°F (175°C). Tuu le falai i luga o se pepa tao tao ma tao mo le 10-15 minute pe seia vevela ma malulu. I le isi itu, e mafai ona e toe fa'avevela i totonu o se ogaumu fa'afefete po'o se falai ea mo ni nai minute se'ia ma'i. 'Alo'ese le fa'avevelaina o falai falai, aua e mafai ona susu.
Faia-I Luma
Mo le faia o Fa'ato'aga Saito Atoa, a o lei oo i le taimi, saunia le paluga e pei ona faatonuina i le fua, ufiufi ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 24 itula. A sauni e kuka, fa'avela le suāu'u i totonu o se ulo loloto po'o se fa'apa ma tu'u le pa'u i le sipuni i totonu o le suau'u vevela, falai seia enaena auro i itu uma e lua. A mae'a loa le falai, fa'ataga e fa'amalie i le vevela o le potu a'o le'i teuina i totonu o se atigipusa malulu i totonu o le pusaaisa po'o le pusaaisa. A e sauni e tu'uina atu, toe fa'avela le fa'apala i totonu o le ogaumu po'o le falai ea se'ia o'o ina fa'avela ma mageso. O le faia muamua o le Fala Saito Atoa o se auala sili lea e sefe ai le taimi ma maua se mea'ai vave ma faigofie poʻo se meaʻai i le lima i soʻo se taimi e te manaʻomia ai.
Fa'afefea ona Fa'aaisa
Ina ia fa'a'aisa le fritters, fa'ataga e fa'alili i le vevela o le potu pe'a uma ona falai. Tuu i latou i se apa e tasi i luga o se apa tao tao laina i pepa paʻu ma tuu le pepa i totonu o le pusaaisa seia oʻo ina malo le fritters. A mae'a fa'aaisa, fa'asolo loa le fa'a'aisa i se atigipusa malulu po'o se taga sipi pito i luga ma teu i totonu o le pusaaisa mo le 2-3 masina. A sauni e 'ai, mua'i fa'avevela le ogaumu i le 350°F (175°C), tu'u le fa'a'aisa fa'aisa i luga o se pepa tao, ma tao mo le 10-15 minute pe se'ia fa'avela ma mageso. I le isi itu, e mafai ona e toe fa'amafanafanaina i totonu o se falai ea po'o se ogaumu fa'afefete mo ni nai minute se'ia ma'i.
Nutrition Facts
Falai Saito Atoa Faigofie
Aofai mo Auaunaga
Calories
130
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
4
g
6
%
Fatisi
 
2
g
13
%
Trans Fat
 
0.005
g
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Faʻateleina le Fat
 
1
g
Cholesterol
 
51
mg
17
%
Sodium
 
381
mg
17
%
Potassium
 
82
mg
2
%
Carbohydrates
 
18
g
6
%
fau
 
2
g
8
%
suka
 
1
g
1
%
porotini
 
7
g
14
%
vitamini A
 
173
IU
3
%
vitamini C
 
1
mg
1
%
kalisiu
 
83
mg
8
%
uʻamea
 
1
mg
6
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!