Toe alu
-+ tautua
Auala e fai ai le falaoa o le Challah ile fale

Falaoa Challah Faigofie

Camila Penitez
O le falaoa o le Challah o se falaoa masani a Iutaia e masani ona 'ai i le Sapati ma aso malolo. O fua masani o le challah e faʻaaogaina fuamoa, falaoamata paʻepaʻe, vai, suka, fefete, ma masima. A uma le oso muamua, ona taai lea o le paluga i ni fasi maea ma fili i ni manoa se tolu, fa, pe ono. Mo faʻamanatuga faʻapitoa, e pei o Aso Paia Iutaia, e mafai ona taʻavale le areto fili i se liʻo ma vali i se fuamoa e maua ai se iila auro. O le challah o nisi taimi e faʻapipiʻi ai fualaʻau mamago, e pei o vine ma cranberries.
Ole fua faigofie lea ole falaoa a Challah e fa'ata'ita'i ile fale; e fai lava si faigofie ma tu'ufa'atasia le falaoamata, suka, fefete, masima, fuamoa, ma le suāu'u. Ona fili lea o le paluga ma tao seia enaena auro. O le falaoa o Challah o se faʻaopoopoga suamalie ma fiafia i soʻo se taumafataga!
5 mai le 1 palota
Muamua Taimi 3 itula 40 minute
Cook Time 35 minute
Taimi Taimi 4 itula 15 minute
Vasega Ituaiga Vaʻa
kuka Iutaia
Auaunaga 1 Challah falaoa falaoa

vaega
  

Mo le Challah Bread:

  • 11 g fefete mago vave
  • 150 ml susu poʻo le vai (100F-110F)
  • 30 g meli
  • 60 g suka
  • 80 ml suauʻu avoka , suauu fugala'au, po'o le pata liusuavai
  • 2 fuamoa fuamoa lapopoa
  • 2 fuamoa tetele
  • 1-½ teaspoons kosher salt
  • 500 g (4 ipu) falaoamata mo mea uma , sipuni ma fa'asa'o, fa'aopoopo atili mo le galuega

Mo le Fufulu fuamoa:

  • Se pine suka
  • 1 fuamoa fuamoa lapoa
  • 1 sipuni tele kulimi , susu atoa, po o vai

faatonuga
 

  • Tuu le vai mafanafana (pe a ma le 110F i le 115F) vai i totonu o se tamai pesini, faʻafefete i le fefete ma se pine suka, faʻaosooso e tuʻufaʻatasia. Tu'u ese i le vevela o le potu seia o'o ina fa'atupu se mea efuefu i luga, 5-10 minute.
  • Fa'afefiloi le falaoamata ma le masima i totonu o le pesini tele o se mea fa'afefiloi tu'u ma fa'afefiloi i le saoasaoa maualalo e fa'afefiloi. Fai se vaieli i le ogatotonu o le falaoamata ma faaopoopo i ai 2 fuamoa, 2 fuamoa fuamoa, meli, suka, ma le suauu. Usu i lalo e fai ai se slurry.
  • Liligi le fa'afefete fa'afefiloi ma tu'u fa'atasi i luga ole saosaoa fa'asao seia o'o ina maua se paluga pala. Fa'aaoga le fa'apipi'i o le matau paluga, lomi le paluga i le saoasaoa maualalo mo le 6-8 minute. Afai o lo'o pipii pea le paluga, fa'aopopo le falaoamata 1 sipuni sipuni i le taimi se'ia vaivai ma lamolemole.
  • U'u mama lou lima, tu'u le paluga i totonu o se pesini lapo'a ua su'u, ma liliu e fa'afuifu le pito i luga, ufiufi i le afifi iila ma tu'u i se mea mafanafana e fa'ae'e ai le paluga seia fa'aluaina lona lapoa, 45 i le 1 ½ itula.
  • I luga o se mea faigaluega fa'amalama fa'afefeteina, vaevae le paluga i le 3 i le 6 vaega tutusa, fa'atatau i le ituaiga fili o lo'o e faia. Sosoo ai, fuli fasi paluga paluga i maea uumi, pe tusa ma le 16 inisi le umi. Fa'apotopoto maea ma fa'apipi'i fa'atasi i le pito i luga.
  • Ina ia fai le challah 3-strand faigofie, fili faatasi maea e pei o le filiina o lauulu ma oomi faatasi pito pe a uma. Tuu le falaoa fili i luga o se pepa tao tao ma sausau i le falaoamata. Ufiufi solo i se solo umukuka ma tu'u i luga i se nofoaga mafanafana seia fa'afefeteina, pe a ma le 1 le itula.
  • Fa'avela le ogaumu ile 350°F. Usu le fuamoa fuamoa ma le 1 sipuni tele o kulimi ma pulumu uma le challah, totonu o ta'e, ma lalo itu o le falaoa. Afai e te fiafia i ai, sausau le poppy, za'atar, poʻo fatu sesame i luga o le challah aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le ogaumu.
  • Tuu le pepa tao i luga o le isi pepa tao; o le a taofia ai le palapala pito i lalo mai le enaena tele. Tao seia o'o ina enaena auro le challah, pe a ma le 25-35 minute, fa'ata'amilo le apa i le afa. Tuu le falaoa fili i luga o se fata malulu e faamaalili.

Faamatalaga

Faʻafefea ona teu
Mo le teuina o le falaoa o le Challah, faʻamalo atoa, ona afifi lelei lea i le palasitika poʻo le alumini pepa e puipuia ai mai le mago. E mafai foi ona e tuu i totonu o se atigipusa malu. Teu i le potu vevela mo le 2-3 aso.
Faia-I Luma
Sauni le falaoa challah i le mea e fili ai. Ona tuu lea i totonu o se apa, ufiufi i se afifi iila ua ga'o, ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le po. O le aso e sosoo ai, aveese le paluga fili mai le pusaaisa, tuu i luga o le fata, ma ufiufi. Fa'ataga e o'o i le potu vevela ma fa'ae'e pe a ma le 1 le itula a'o le'i tao e pei ona fa'atonuina e le fua.
Nutrition Facts
Falaoa Challah Faigofie
Aofai mo Auaunaga
Calories
1442
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
75
g
115
%
Fatisi
 
14
g
88
%
Trans Fat
 
0.03
g
Polyunsaturated Fat
 
11
g
Faʻateleina le Fat
 
45
g
Cholesterol
 
539
mg
180
%
Sodium
 
1309
mg
57
%
Potassium
 
372
mg
11
%
Carbohydrates
 
169
g
56
%
fau
 
5
g
21
%
suka
 
71
g
79
%
porotini
 
29
g
58
%
vitamini A
 
955
IU
19
%
vitamini C
 
1
mg
1
%
kalisiu
 
109
mg
11
%
uʻamea
 
8
mg
44
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!