Toe alu
-+ tautua
O Masi Pepete Sili 14

Masi Suasusu Faigofie

Camila Penitez
Ole fua faigofie ole Buttermilk Biscuits e maua mai ai masi mālū ma mafiafia lelei mo le 'aiga o le taeao po'o se mea'ai itu. O le fua e manaʻomia ai le tuʻufaʻatasia o falaoamata mo mea uma ma le sana, tao tao, masima, suka, pata, ma le pata. Fa'asusu i le Pa'u Honey, fa'afefeteina i le fuamoa ma le pua'a, po'o le tautua ma fuamoa falai mo se malu taeao manaia po'o se brunch.
5 mai 5 palota
Muamua Taimi 15 minute
Cook Time 15 minute
Taimi Taimi 30 minute
Vasega O le taeao, Ituaiga
kuka Amerika
Auaunaga 12 Masi pata pata

vaega
  

  • 375 g (3 ipu) falaoamata mo mea uma, sipuni ma fa'asa'o
  • ¼ ipu masoa po'o le falaoamata fa'amoemoe
  • 1-½ Laulau vavala taofi paʻu
  • ½ pauta kuka
  • 1-¾ teaspoons masima kosher; fetuunai i le tofo
  • 4 teaspoons gaʻo falala
  • 2 pipii pata le masima , malulu tele, ma tipi i ni pusa ½ inisi
  • ¼-1 ipu susu pata malulu tele , fa'aopoopo 2 sipuni tele mo le fufuluina

faatonuga
 

  • Fa'avela le ogaumu ile 425°. I totonu o se mea'ai mea'ai, falaoamata pulu, masoa, pa'u tao, soda tao, masima, ma le suka e fa'afefiloi. Fa'aopopo fasi pata ma'alili ma fa'amalo seia o'o ina pei le fa'afefiloi o mea'ai.
  • Fa'afeiloa'i i se ipu fa'afefiloi u'amea tele ma fa'asusu le susu pata i luga; fa'aaoga se tui po'o se pa'u pa'u, fa'aoso se'ia o'o ina maua se paluga susu, teisi pipi'i; afai e foliga mago le paluga, faaopoopo ni nai sipuni tele o le pata pata. Aua le soona galue! (I le isi itu, tipi le pata i totonu o le falaoamata i totonu o se pesini tele faʻafefiloi e faʻaaoga ai se fasi keke poʻo ni tui se lua).
  • Liu le paluga i luga o se fasi falaoamata mama, pefu le pito i luga o le paluga ma sina falaoamata ma faʻapotopoto malie i se polo talatala. Pat le paluga i se faatafa'ifa'ata'i pe tusa ma le ¾'' mafiafia. Ona, fa'aaoga lea o se naifi ma'ai po'o se si'u nofoa nofoa, tipi le paluga i ni vaega se fa.
  • Fa'aputu fasi paluga paluga i luga o le tasi ma le isi, sanuisi so'o se fasi paluga matutu mamago i le va o fa'apa, ma oomi i lalo e fa'amafola. Sii i luga le paluga i se nofoa solo ma pefu mama le pito i luga i le falaoamata e puipuia ai le paluga mai le pipii. Tipi se tuaoi manifinifi faataamilo i itu o le paluga e fai ai pito mama pe a manaʻomia.
  • Fa'ata'ai le paluga i se ¾" sikuea faatafafa mafiafia. Pefu le lau o se naifi ma'ai i le falaoamata ma 'oti le paluga i ni sikuea se sefululua. Fa'asaga sikuea i se 13'' x 18 '' saunia pepa tao lea ua uma ona pefu i le falaoamata.
  • Fa'amama mama i le susu pata ma tao mo le tusa ma le 15 i le 20 minute pe se'i o'o ina fa'amu masi i le pito i luga ae enaena auro le pito i lalo. Aveese masi pata pata mai le ogaumu, ma pulumu i le pata ua liusuavai, pe a manaʻomia. Fiafia mafanafana!

Faamatalaga

Fa'afefea ona Teu & Toe Fa'avela
  • E teu: O masi pata pata nei e mafai ona fa'a'a'a'a'ai malu mo le 5 aso.
  • E toe faʻatino ai: I totonu o le microwave seia oʻo i le vevela, pe a ma le 10 i le 15 sekone, poʻo totonu o se ogaumu 350 F mo le 12 i le 15 minute pe seʻia faʻamafanafana.
Faia-I Luma
Masi pata susu (e le'i taoina) e mafai ona faia i le masina oi luma. Muamua, fa'a'aisa se'ia malo i luga o se pepa tao, ona fa'ae'e lea i totonu o se pusa palasitika-aisa; Aua le liu masi pata a'o le'i taoina; tao e pei ona faatonuina i le fua, faaopoopo ni nai minute i le taimi e tao ai.
Fa'afefea ona Fa'aaisa
Ina ia fa'aisa masi pata pata, tu'u maalili atoa, ona afifi lelei lea i le palasitika pe tu'u i totonu o se pusa aisa. Fa'ailoga le aso ma mea o lo'o i totonu, ma teu i totonu o le pusaaisa mo le 3 masina. Ina ia liusua, ave i totonu o le pusaaisa mo le po. Ona toe fa'amafanafana lea i totonu o le ogaumu po'o le apa seia fa'amafanafana. O le fa'aaisa e mafai ai ona e fiafia i masi fa'afale mulimuli ane ma sina taumafaiga itiiti.
Faamatalaga:
  • Ufiufi lelei mea'ai ma teu i le vevela o le potu po'o totonu o le pusaaisa mo le 5 aso.
  • O le fa'aputuina o fasi paluga i luga o le tasi ma le isi, sanuisi so'o se fasi paluga mago matala i le va o fa'apala, ma oomi i lalo e fa'amafola le ki. E fa'atupuina masi masi fa'asusu masi fa'aofuofu masi fa'aofuofu masi fa'asusu i luga o le fa'ama'i pa'epa'e lelei.
  • O le pata malulu e taua tele mo masi atoatoa. Afai e iai sou taimi, fau le pata ma tuu i luga o se ipu i totonu o le pusaaisa aʻo leʻi faʻaaogaina; o le mea lea e lelei ma malulu a'o fa'afefiloi. Ia taumafai foi e tuu le falaoamata i totonu o le pusaaisa a o lei amataina.
  • Pe a tipiina le paluga i se tipi masi, aua le mimilo le tipi. Nai lo lena, oomi le tipi i lalo i totonu o le paluga mautu. O le mimilo o le a fa'amaufa'ailoga ai pito masi masi fa'asusu a le Fale, ma taofia ai mai le oso a'e.
Nutrition Facts
Masi Suasusu Faigofie
Aofai mo Auaunaga
Calories
267
% Aofaiga o Aso Taʻitasi *
gaʻo
 
16
g
25
%
Fatisi
 
10
g
63
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Faʻateleina le Fat
 
4
g
Cholesterol
 
41
mg
14
%
Sodium
 
169
mg
7
%
Potassium
 
45
mg
1
%
Carbohydrates
 
28
g
9
%
fau
 
1
g
4
%
suka
 
2
g
2
%
porotini
 
4
g
8
%
vitamini A
 
479
IU
10
%
kalisiu
 
44
mg
4
%
uʻamea
 
2
mg
11
%
* Faʻasologa o Taumafai i Aso Taitasi e faʻavae i luga o se taumafataga o kalori 2000.

O fa'amatalaga uma o mea'ai e fa'atatau i fa'atatauga a isi vaega ma ua na'o se fa'atatau. O fua ta'itasi ma le tau o mea'ai o le a eseese e fa'atatau i ituaiga e te fa'aogaina, fuaina o metotia, ma le tele o vaega ile aiga.

Na e fiafia i le fua?Matou te talisapaia pe a mafai ona e fa'atauaina. E le gata i lea, ia mautinoa e siaki a matou YouTube Channel mo nisi kuka sili. Fa'amolemole fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'asalalau ma fa'ailoga i matou ina ia mafai ona matou va'ai i au fatuga manaia. Fa'afetai!