Gå tilbake
-+ porsjoner
Enkel melkelimeade

Enkel melkelimeade

Camila Benitez
Laget med ferske, saftige lime og kremaktig fordampet melk (eller din foretrukne melkeerstatning), denne melkelimeade er enkel å lage og perfekt for å bruke ekstra lime. Enten du slapper av ved bassenget eller arrangerer en sommergrill, vil denne smakfulle drinken imponere gjestene dine og la deg føle deg avslappet og uthvilt. Så ta tak i blenderen din og gjør deg klar til å blande en mengde av denne deilige melkelimeade!
5 fra 1 stemme
Tilberedning 10 minutter
Total tid 10 minutter
Kurs drikkevarer
matlaging paraguayanske
porsjoner 8

Ingredienser
  

  • 4 vasket Frøfri persiske lime , skjær begge ender, og skjær dem i 8 kiler med skinnet *(Pass på å fjerne den hvite membranlinjen fra innsiden med kniven din, det er der det meste av bitterheten er).
  • 4 kopper kaldt vann (Hvis du foretrekker det mer fortynnet, tilsett mer vann)
  • 1 boks (12 oz) fordampet melk
  • 1 ½ cup helmelk
  • 1 cup sukker , å smake
  • 2 kopper isbiter , pluss mer til servering

Instruksjoner
 

  • Hell den fordampede melken i en stor mugge; sett den til side. Ha de kvarte limene i blenderen sammen med vann og sukker. Bland på høy hastighet til glatt, 2 til 3 minutter.
  • Hell Milk Limeade-blandingen gjennom en metallsil over den store muggen og trykk på de faste stoffene for å trekke ut all væske. (Kast de faste stoffene).
  • Bland godt til det er helt innarbeidet. Hell melkelimeade i et serveringsglass og server umiddelbart!. Tilsett mer is om ønskelig. Nyt!

Merknader

Hvordan lagre
Melkelimeade nytes best fersk og bør konsumeres umiddelbart etter at den er laget. Oppbevar den imidlertid i en lufttett beholder i kjøleskapet. Det er viktig å merke seg at melken i drikken kan skille seg og stivne over tid, så bland den godt før servering. 
Gjør fremover
For å lage denne oppskriften på forhånd, kan du tilberede limeadeblandingen ved å blande lime, vann og sukker som instruert. Utelat imidlertid melken og isbitene. Oppbevar limeadeblandingen i en lufttett beholder i kjøleskapet. Når du er klar til å servere, tilsett den fordampede melken, helmelken og isbitene til blandingen og bland godt. På denne måten vil limeaden holde seg frisk, og du kan raskt nyte den ved å tilsette de resterende ingrediensene før servering.
Ernæring Fakta
Enkel melkelimeade
Beløp per servering
Kalorier
135
% Daily Value *
Fett
 
2
g
3
%
Mettet fett
 
1
g
6
%
Flerumettet fett
 
0.1
g
Enkelumettet fett
 
0.4
g
kolesterol
 
5
mg
2
%
natrium
 
27
mg
1
%
Kalium
 
103
mg
3
%
karbohydrater
 
31
g
10
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
91
IU
2
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Kalsium
 
73
mg
7
%
Stryke
 
0.2
mg
1
%
* Prosent daglige verdier er basert på en 2000 kaloriinntak.

All ernæringsinformasjon er basert på tredjepartsberegninger og er kun et estimat. Hver oppskrift og næringsverdi vil variere avhengig av merkene du bruker, målemetoder og porsjonsstørrelser per husholdning.

Likte du oppskriften?Vi vil sette pris på om du kan vurdere det. Sørg også for å sjekke ut vår Youtube Channel for flere gode oppskrifter. Del den på sosiale medier og tagg oss slik at vi kan se dine deilige kreasjoner. Takk skal du ha!