Hoʻi aku
-+ lawelawe
Nā Mākala niu

Nā Mākala niu

Camila Benitez
ʻO ka macaroons niu kahi mea ʻai maʻamau i maʻalahi e hana a makemake nui ʻia e ka lehulehu. Hoʻopiha ʻia kēia mau kuki ʻono a ʻoluʻolu me ka ʻono niu a loaʻa ka ʻili o waho ʻaʻole hiki ke pale ʻia. Inā ʻoe e ʻimi nei i kahi meaʻai wikiwiki a maʻalahi e hana ai no kahi pāʻina a makemake paha e hoʻomāʻona i kou niho momona, ʻo kēia ʻano meaʻai e paʻa.
5 mai 1 balota
ʻO Prep Time 20 minuke
2 minuke
Ka manawa pau 22 minuke
Course Dessert
imu American
Nā lawelawe 26

nā mea hoʻohui
  

  • 396 g (14-oz) ʻeke niu ʻala ʻono, e like me Baker's Angel Flake
  • 175 ml (¾ kīʻaha) waiu momona momona
  • 1 teaspoon ke lawe pono
  • 1 teaspoon ʻāpana niu
  • 2 nui nā hulu manu
  • ¼ teaspoon ka paʻakai paʻakai
  • 4 nā auneke Kāpoki semi-momona , maikaʻi maikaʻi loa e like me Ghirardelli, ʻokiʻoki (koho)

Na Ke Kumu
 

  • E hoʻomaʻamaʻa mua i kāu umu i 325 ° F (160 ° C) a kau i kahi pepa bakena me ka pepa pepa. I loko o kahi kīʻaha hui nui, e hui pū i ka niu i hoʻomoʻa ʻia i ka momona, ka waiu i hoʻomoʻa ʻia, ka ʻaila vanilla maʻemaʻe, a me ka ʻili niu. E hoʻokuʻi i ka hui a hiki i ka hui likeʻana o nā mea a pau.
  • E hahau i ka hua manu keokeo a me ka paakai i ka mama nui i loko o ke pola o ka hui hui uila i hookomoia me ka mea hookui a hiki i ka wa e puka ai lakou i na piko pa'a. E hoʻopili pono i nā hua keʻokeʻo i loko o ka hui niu. E hoʻohana i 4 puna puna e hana i ka hui ʻana i mau puʻu liʻiliʻi ma ka pepa bakena i hoʻomākaukau ʻia, e hoʻokaʻawale iā lākou ma kahi o hoʻokahi ʻīniha ke kaʻawale.
  • E hoʻomoʻa i nā macaroons i loko o ka umu preheated no 20-25 mau minuke a i ʻole a hiki i ka ʻeleʻele gula ma waho a ʻeleʻele māmā ma lalo. Inā makemake ʻoe i kāu macaroons e ʻoi aku ka crispy, hiki iā ʻoe ke kālua iā lākou no kekahi mau minuke lōʻihi. I ka pau ʻana o ka macaroons, e hoʻoneʻe iā lākou mai ka umu a e hoʻomoʻalili i ka pepa bakena no kekahi mau minuke ma mua o ka hoʻololi ʻana iā lākou i kahi pahu uea e hoʻomaʻalili loa.
  • Inā makemake ʻoe e hoʻohui i kahi pani kokoleka i kāu macaroons, hoʻoheheʻe i ke kokoleka semi-sweet ʻokiʻoki i loko o ka microwave a i ʻole e hoʻohana i ka paila pālua. E kaomi i ka lalo o kēlā me kēia macaroon i loko o ke kokoleka i hoʻoheheʻe ʻia a hoʻihoʻi iā lākou ma luna o ka pepa bakena. E hoʻomaha lākou i loko o ka friji no kahi o 10 mau minuke e hoʻonohonoho i ke kokoleka.

Notes

Pehea e mālama ai 
No ka mālama ʻana i nā macaroons niu, e ʻae mua iā lākou e maʻalili a hiki i ka mahana wela. I ka wā e maʻalili ai, hiki iā ʻoe ke mālama iā lākou i loko o kahi pahu paʻa i ka lumi wela a hiki i hoʻokahi pule. E ʻoluʻolu e kau i kahi ʻāpana pepa a i ʻole pepa wax ma waena o kēlā me kēia papa o ka macaroons i mea e pale ʻole ai lākou e pipili.
E hoʻomanaʻo inā ua ʻū ʻoe i kāu macaroons i ke kokoleka, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana iā lākou i loko o ka friji e pale ai i ka hoʻoheheʻe ʻana o ke kokoleka. Eia naʻe, e hoʻokuʻu iā lākou i kahi mahana wela ma mua o ka lawelawe ʻana e ʻoliʻoli i ko lākou ʻono piha a me ke ʻano.
Hana-i Mua
E hana i nā macaroons e like me ke kuhikuhi ʻana a ʻae iā lākou e hoʻomaʻalili loa i ka lumi wela.
Ke maʻalili loa nā macaroons, hiki iā ʻoe ke mālama iā lākou i loko o kahi pahu paʻa i ka ea ma ka lumi wela a hiki i hoʻokahi pule, a i ʻole i loko o ka friji a hiki i 2 pule.
Inā pono ʻoe e mālama i nā macaroons no ka lōʻihi ma mua o 2 pule, hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻu iā lākou a hiki i 3 mahina. E kau wale i ka macaroons i loko o ka pahu paʻa paʻa a i ʻole ka ʻeke plastik hiki ke hoʻopaʻa hou ʻia a wehe i ka ea ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana. Ke mākaukau ʻoe e ʻai iā lākou, e ʻae iā lākou e hoʻoheheʻe i ka lumi wela ma mua o ka lawelawe ʻana.
Inā hoʻolālā ʻoe e ʻū i kāu macaroons i loko o ke kokoleka, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻū ʻana iā lākou ma mua o ka lawelawe ʻana i mea e hōʻoia ai i ka hou a me ka maʻa o ke kokoleka. Eia nō naʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa iā lākou i loko o ke kokoleka ma mua o ka manawa a mālama iā lākou i loko o ka friji a hiki i kou mākaukau e lawelawe iā lākou. E ʻoluʻolu e hoʻokuʻu iā lākou i kahi mahana ma mua o ka lawelawe ʻana i ʻole ke anuanu a paʻakikī paha nā macaroons.
Pehea e paʻa ai
E ʻae i ka macaroons e maʻalili a hiki i ka lumi wela ma mua o ka hoʻoilo.
E kau i nā macaroons i loko o kahi papa hoʻokahi i loko o kahi pahu hau a i ʻole ʻeke palekana i ka pahu hau.
E hoʻopaʻa i ka pahu a i ʻole ka ʻeke, e hoʻokaʻawale i ka nui o ka ea.
E lepili i ka pahu a i ʻole ʻeke me ka lā a me nā mea i loko.
E kau i ka pahu a i ʻole ka ʻeke i loko o ka pahu hau.
E mālama ʻia nā macaroons maloʻo a hiki i 3 mahina. No ka hoʻoheheʻe ʻana, e wehe i nā macaroons mai ka paʻukū a waiho iā lākou e noho ma kahi mahana no hoʻokahi hola. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou i nā macaroons i ka umu ma 325 ° F (160 ° C) no 5-10 mau minuke a hiki i ka mahana a me ka crispy. Ma hope o ka hoʻoheheʻe ʻia ʻana a i ʻole ka wela hou ʻana, hiki ke lawelawe koke ʻia ka macaroons.
Nānā Mea Ola
Nā Mākala niu
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
124
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
7
g
11
%
Ka pala momona
 
5
g
31
%
Ka momona Trans
 
0.004
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
0.1
g
ʻO ka momona momona
 
1
g
ʻO Cholesterol
 
3
mg
1
%
Sodium
 
81
mg
4
%
Paila pāʻiko
 
116
mg
3
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
puluniu
 
2
g
8
%
kōpaʻa
 
12
g
13
%
kumuʻiʻo
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
25
IU
1
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
ka pōhaku
 
29
mg
3
%
hao
 
1
mg
6
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!