Hoʻi aku
-+ lawelawe

ʻO ka maʻalahi ʻo Korean Beef Stew

Camila Benitez
ʻO Korean Beef Stew kahi kīʻaha puʻuwai a ʻono me nā ʻāpana pipi, ʻuala, kāloti, a me kahi kī ʻala mai ka paʻi chili Korea a me nā ʻāpana ʻulaʻula. He mea maikaʻi kēia kīʻaha no ka ʻaina ahiahi ʻoluʻolu i ke ahiahi anuanu a hiki ke leʻaleʻa iā ia iho a i hui pū ʻia me ka laiki. Hiki iā ʻoe ke hana hou i kēia ʻano ʻono a me ka hōʻoluʻolu Korea ma ka home me kekahi mau mea pono a me ke ahonui.
5 mai 1 balota
ʻO Prep Time 15 minuke
Ka wāʻo Cook 45 minuke
Ka manawa pau 1 hola
Course Koho nui
imu Korean
Nā lawelawe 8

nā mea hoʻohui
  

  • 3-4 pauna o ka pipi pipi , ʻoki ʻia i ʻāpana 1-½ a 2-iniha
  • 1 lb Uala ʻulaʻula , ʻuala gula Yukon, a ʻuala paha i ʻoki ʻia i loko o nā ʻāpana 1 iniha
  • 1 paona kāloti , ihi, a oki i na apana 1 iniha
  • 2 nā aniani aniani , ʻili a ʻoki ʻia
  • 8 nā kāleka kākā , ʻokiʻoki
  • 3 Nā ʻāpana 'Gochujang'' Korean Spicy ʻulaʻula paʻi e ʻono
  • 2 Nā ʻāpana ʻo ka mea hoʻonā-sodium soy sauce
  • 1 ka pune soy ʻeleʻele ʻeleʻele a i ʻole soy soy ʻeleʻele
  • 1-2 Nā ʻāpana ʻO nā lau ʻo Gochugaru (Korean red pepper flakes) a i ʻole nā ​​ʻāpana pepa ʻulaʻula, e ʻono
  • 1 ka pune Knorr granulated pipi ʻono bouillon
  • 1 Pākaukau kahe nui
  • 2 Pākaukau vīneka waina laiki
  • 1 teaspoon aila ʻaila
  • 5 nā kīʻaha o ka wai
  • 6 nā'ālikaʻeleʻele , ʻokiʻoki
  • 4 punetēpona ʻO kaʻailaʻoliva maikaʻi

Na Ke Kumu
 

  • I loko o kahi kīʻaha liʻiliʻi, e hoʻohui i ka soy sauce i hoʻemi ʻia, ka soy sauce i hoʻomoʻa ʻia i ka mushroom-flavored, ka winika waina raiki, ke kō, ka gochujang, ka aila sesame, ka bouillon pipi, a me nā flakes ʻulaʻula. Hoʻokaʻawale.
  • Pehea e hana ai i ka pipi pipi Korea
  • E wela i 2 punetune o ka aila i loko o ka ipuhao nui nonstick ma luna o ka wela wela. ʻAla i ka pipi, e hana pū ana a hoʻonui i ka ʻaila e like me ka mea e pono ai, 3 a 5 mau minuke i kēlā me kēia hui; hoʻokaʻawale.
  • E hoʻomoʻi i ka ʻuala, kāloti, kālika, a me ka aniani, a ninini i ka wai a me ka hui ʻana. E hoʻihoʻi i ka ʻiʻo pipi, e hoʻolapalapa, a e hoʻemi i ka ʻōpū. E uhi a e kuke a ʻoluʻolu nā lau ʻai a moʻa ka pipi no kahi o 45 mau minuke.
  • E hoʻoulu i nā aniani'ōmaʻomaʻo. E ho'āʻo a hoʻololi i ka mea hoʻonani me ka paʻakai a me ka pepa, inā pono. Nanea! Hāʻawi ʻia i hoʻonani ʻia me nā aniani ʻōmaʻomaʻo ʻokiʻoki.
  • E hoʻohui i ka Spicy Korean Beef Stew me ka Laiki Keʻokeʻo

Notes

Pehea e mālama ai a me ka wela hou
  • E hoahu: ʻO ka Korean Beef Stews, e ʻae iā lākou e hoʻolili i ka lumi wela a hoʻololi iā ia i kahi pahu hau. Hiki iā ʻoe ke mālama i ka stew i loko o ka friji no 3-4 mau lā a i ʻole i loko o ka friji a hiki i 2-3 mahina.
  • E hoʻomaʻamaʻa hou: Loaʻa iā ʻoe kekahi mau koho no ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana i ka stew. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou iā ia ma ka stovetop, microwave, a i ʻole ka umu. Ma waho o ke ʻano o ke ʻano, e hoʻomaʻamaʻa i ka stew i ka wela o loko o ka liʻiliʻi o 165 ° F ma mua o ka lawelawe ʻana.
Inā mānoanoa ke kohu i ka wā e waiho ai, e hoʻohui i ka wai a i ʻole ka hupa e hoʻoheheʻe ʻia. I ka wā e wela ai, hiki iā ʻoe ke lawelawe i ka ʻuala me ka laiki, ka noodles, ka banchan, a i ʻole kāu koho ʻana i nā mea hoʻohui.
Hana-i Mua
Hiki ke ʻai maikaʻi ka ʻiʻo pipi Korean ʻono i mua o ka hui ʻana o nā ʻala a lilo i mea ʻono loa ma hope o ka noho ʻana i loko o ka pahu hau no hoʻokahi lā a ʻelua paha. No ka hana ʻana i mua, e hahai i ka ʻōlelo aʻoaʻo e like me ka mea i kākau ʻia a e hoʻomaloʻo ke kohu i ka lumi wela ma mua o ka hoʻololi ʻana i kahi pahu hau. A laila, mālama i loko o ka friji no 3-4 mau lā. Ke mākaukau e lawelawe, e hoʻomaʻamaʻa hou i ka ʻuala ma luna o ke kapuahi ma luna o ke ahi liʻiliʻi, e hoʻouluulu i kekahi manawa, a wela.
Pono paha ʻoe e hoʻohui i kahi liʻiliʻi o ka wai a i ʻole ka hupa e hoʻoheheʻe ʻia inā ua mānoanoa i loko o ka friji. E lawelawe me ka laiki a me ka banchan e like me ka makemake. Paʻa maikaʻi kēia kīʻaha, no laila e ʻoluʻolu e pāpālua i ka meaʻai a hoʻokuʻu i ka hapalua no ka hoʻohana ʻana ma hope.
Pehea e paʻa ai
No ka hoʻokuʻu ʻana i ka stew, e ʻae iā ia e maʻalili a hiki i ka lumi wela ma mua o ka hoʻololi ʻana iā ia i loko o kahi pahu paʻa lewa a i ʻole ʻeke pahu hau hiki ke hoʻopaʻa hou ʻia. E noʻonoʻo e puʻunaue i ka stew i mau ʻāpana ma mua o ka maloʻo ʻana i hiki iā ʻoe ke hoʻoheheʻe a hoʻomaʻamaʻa hou i ka mea āu e pono ai. E lepili i ka pahu a i ʻole ka ʻeke me ka lā a me nā mea i loko, e wehe i ka ea e like me ka hiki ke pale i ka wela o ka pahu hau, a waiho palahalaha i loko o ka pahu hau a maloʻo ma kahi ʻāpana lahilahi. I ka wā maloʻo, hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa i nā ipu a i ʻole nā ​​ʻeke e mālama i kahi.
No ka hoʻoheheʻe ʻana i ka stew, waiho i loko o ka friji i ka pō a i ʻole e hoʻomoʻa iā ia ma kahi wela haʻahaʻa, me ka hoʻoulu ʻana i kekahi manawa a maloʻo. A laila, e hoʻomaʻamaʻa hou i ka stew me ka hoʻohana ʻana i kekahi o nā ʻano i wehewehe ʻia ma ka ʻāpana "Pehea e mālama ai a me ka wela hou", e hōʻoia i ka hiki ʻana i kahi mahana o loko o ka liʻiliʻi 165 ° F ma mua o ka lawelawe ʻana. 
Nānā Mea Ola
ʻO ka maʻalahi ʻo Korean Beef Stew
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
600
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
42
g
65
%
Ka pala momona
 
14
g
88
%
Ka momona Trans
 
2
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
2
g
ʻO ka momona momona
 
20
g
ʻO Cholesterol
 
121
mg
40
%
Sodium
 
624
mg
27
%
Paila pāʻiko
 
1039
mg
30
%
Carbohydrates
 
23
g
8
%
puluniu
 
4
g
17
%
kōpaʻa
 
7
g
8
%
kumuʻiʻo
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
9875
IU
198
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
ka pōhaku
 
85
mg
9
%
hao
 
5
mg
28
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!