Hoʻi aku
-+ lawelawe
Blueberry Cobbler 2

Māmā Blueberry Cobbler

Camila Benitez
Inā ʻoe e ʻimi nei i kahi meaʻai ʻoluʻolu a ʻoluʻolu hoʻi, mai nānā ʻoe ma mua o ka mea ʻai Blueberry Cobbler maʻamau. I ka hiki ʻana mai o ke kauwela a nui aʻe nā blueberries hou, ʻaʻohe manawa maikaʻi aʻe e paʻi ai i kēia meaʻai mahana a me ka gooey. Me kāna mau mea maʻalahi a me ka hoʻomākaukau pololei ʻana, ʻo kēia meaʻai ke ala kūpono e hōʻike ai i nā mea ʻono a me nā ʻono o kēia hua aloha.
5 mai 1 balota
ʻO Prep Time 10 minuke
Ka wāʻo Cook 45 minuke
manawa hoomaha 20 minuke
Ka manawa pau 1 hola 15 minuke
Course Dessert
imu American
Nā lawelawe 10

nā mea hoʻohui
  

  • 1.1 Lbs (510g / 18oz) nā blueberries hou
  • Zest mai ka ½ lemon
  • 1 ka pune wai lemona hou
  • 1 teaspoon ke lawe pono
  • ¼ kiaha kahe nui
  • ¼ kiaha ʻo ke ahi'ōmaʻomaʻo
  • 1 ka pune cornstarch a i ʻole 2 punetēpē palaoa no nā mea āpau
  • 2 punetēpona ka wai pailaʻole , ʻoki ʻia i ʻāpana liʻiliʻi, a me nā mea hou aʻe no ka hamo ʻana i ka ipu bakena

No na Kuki Makani

  • 1-½ nā kīʻaha ka palaoa a pau , puna i loko o ke kīʻaha ana a hoʻohaʻahaʻa ʻia
  • ¼ kiaha kahe nui
  • ¾-1 teaspoon ka palaoa
  • ¼ teaspoon pauka koka
  • ¼ teaspoon ka paʻakai paʻakai
  • 1 laau (½ kīʻaha) ka pata anu paʻakai ʻole, ʻoki ʻia i ʻāpana liʻiliʻi
  • ¾ kīʻaha me 2 punetēpē waiu waiū a i ʻole waiu waiu homemade
  • 1 teaspoon ke lawe pono
  • 1 teaspoon zest mai ka ½ lemon
  • 1 ka pune ke kō turbinado no ka pipi ana
  • ʻO ka ice cream vanila a i ʻole ka ʻilima paʻi ʻono , no ka lawelawe ʻana (pono)

Na Ke Kumu
 

  • E hoʻomoʻa mua i ka umu i 375 ° F a hoʻonoho i kahi pahu umu ma ke kūlana waena. E hamo i ka ipu 9"x 9" a i ʻole 2-quart baking dish me ka pata; waiho ʻia. I loko o ke kīʻaha liʻiliʻi, e hui i nā blueberries, sugars, vanilla, lemon zest, wai lemon, a me ka palaoa. ʻO ka hui ʻana o ka hua i loko o kahi kīʻaha nui, e hui i nā mea maloʻo.
  • E hoʻohui i ka pāpaʻi cubed, a hana i loko o ka hui palaoa me kahi mea ʻoki paʻi a i ʻole kou mau lima a hiki i kona ʻano like ʻana me nā ʻōpala berena. E hui pū i ka waiū pata a me ka vanilla i loko o ke kīʻaha ana aniani a i ʻole ke kīʻaha liʻiliʻi; e hoʻohui i ka hui ʻana o ka palaoa a me ka pata a hui pū me ka spatula, a hiki i ka hui ʻana; mai hui nui.
  • E hoʻololi i nā blueberries i ka pā i hoʻomākaukau ʻia; kiko maʻamau me 2 punetēpē o ka pata paʻakai ʻole. Ma ka hoʻohana ʻana i kahi puna nui, e hoʻoheheʻe i nā spoonfuls o ka paila biscuit ma luna o nā blueberries; e kāpīpī me ke koena punetune o ke kō turbinado.
  • E hoʻomoʻa a hiki i ka ʻeleʻele gula o nā poʻo a mānoanoa ka wai a huhū, ma kahi o 35 a 45 mau minuke. Inā ʻeleʻele nui nā kuki, e uhi mālie me ka pepa. Wehe i ka pā mai ka umu. E ʻoluʻolu iki ka cobbler ma mua o ka lawelawe ʻana iā ia me kahi kīʻaha o ka ice cream vanilla a i ʻole kahi dollop o ka ʻaila huikau.

Notes

Pehea e mālama ai a e wela hou
Hiki ke mālama ʻia ʻo Blueberry Cobbler i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i 3 mau lā. No ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana i ka Blueberry Cobbler, e hoʻomoʻa mua i kāu umu i 350°F (180°C). Wehe i ka cobbler mai loko mai o ka friji a waiho i ka lumi wela no kahi o 30 mau minuke a i hoʻokahi hola. E kau i ka cobbler i loko o ka umu a e hoʻomoʻa no 10-15 mau minuke a hiki i ka wela. ʻO kahi ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa i nā ʻāpana pākahi i loko o ka microwave no kahi 10 a 15 kekona, ma muli o ka wattage o kāu microwave, a hiki i ka wela.
Hana i Mua
Eia ke ʻano o ka hana ʻana i ka Blueberry Cobbler ma mua o ka manawa: Hoʻopiha: Hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i ka hoʻopiha ʻana i ka blueberry a hiki i 1 lā ma mua a mālama i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i ka mākaukau e hoʻohana. ʻO ka hoʻopiha ʻana i ka biscuit: Hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i ka topping biscuit a hiki i ka lā 1 ma mua a mālama iā ia i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i ka mākaukau e hoʻohana. E ʻākoakoa: I ka wā e mākaukau ai e kālua, e hoʻomoʻa mua i kāu umu i ka mahana i makemake ʻia a hamo i kāu kīʻaha me ka pata. E hoʻohui i ka blueberry hoʻopiha i ke kīʻaha a i luna me ka hoʻopiha ʻana i ka biscuit, e hohola pono ma luna o ka hoʻopiha. E hoʻomoʻa: E hoʻomoʻa i ka cobbler e like me nā ʻōlelo aʻoaʻo, e hoʻonui i 5-10 mau minuke i ka manawa kuke inā pono. Ma ka hana ʻana i ka hoʻopiha ʻana a me ka hoʻopiha biscuit ma mua o ka manawa, hiki iā ʻoe ke mālama i ka manawa a maʻalahi i ka hana hoʻomākaukau. He mea kōkua nui kēia inā ʻoe e hoʻolālā e lawelawe i ka cobbler no kahi hanana kūikawā a i ʻole ka pāʻina ʻaina. E mālama pono i ka hoʻopiha ʻana a me ka hoʻopaʻa ʻana i loko o ka friji a hiki i ka mākaukau e hoʻohana i mea e pale ai i ka lilo ʻana o ka kuki.
Pehea e paʻa ai
Penei ka hoʻomaloʻo ʻana i ka Blueberry Cobbler: E hoʻomāalili: E ʻae i ka Blueberry Cobbler e hoʻomāalili loa ma mua o ka hau. ʻOpiʻi: ʻOpiʻi paʻa i ka cobbler i hoʻoluʻu ʻia me ka ʻili iʻa a me ka pepa alumini no ka pale ʻana i ke ahi a mālama hou. Lepili: Lepili i ka cobbler i wili ʻia me ka lā a mālama i loko o ka pahu hau. Ka Waihona: Hiki ke mālama ʻia ʻo Blueberry Cobbler i loko o ka paʻukū a hiki i 2 mau mahina. Hoʻomaʻamaʻa hou: No ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana, e wehe i ka cobbler mai ka paʻukū a waiho ʻia i loko o ka friji i ka pō. A laila, e hoʻomaʻamaʻa mua i kāu umu i 350 ° F (180 ° C), e kau i ka cobbler i loko o kahi pā bakena momona, a e hoʻomoʻa no 15-20 mau minuke a i ʻole a wela. He mea nui ia e ʻōwili paʻa i ka cobbler i mea e pale ai i ka hana ʻana o nā kristal hau, hiki ke hoʻoheheʻe ʻia ke kino. Eia kekahi, ʻo ka hōʻailona ʻana i ka cobbler me ka lā e kōkua iā ʻoe e mālama i ka lōʻihi o ka noho ʻana i loko o ka pahu hau.
Nānā Mea Ola
Māmā Blueberry Cobbler
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
168
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
3
g
5
%
Ka pala momona
 
2
g
13
%
Ka momona Trans
 
0.1
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
0.3
g
ʻO ka momona momona
 
1
g
ʻO Cholesterol
 
9
mg
3
%
Sodium
 
182
mg
8
%
Paila pāʻiko
 
96
mg
3
%
Carbohydrates
 
33
g
11
%
puluniu
 
2
g
8
%
kōpaʻa
 
25
g
28
%
kumuʻiʻo
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
144
IU
3
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
ka pōhaku
 
44
mg
4
%
hao
 
1
mg
6
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!