Hoʻi aku
-+ lawelawe
Moʻa Meli ʻono

Moʻa Mele Māmā

Camila Benitez
Hōʻike ʻia kēia ʻano meaʻai ʻano Pākē wikiwiki a maʻalahi i ka moa ʻoluʻolu me ka ʻili o waho a me ka wai o loko, ua uhi ʻia i loko o kahi wai meli momona e ʻā ana me nā ʻono momona. He hui ʻoluʻolu ia o ka ʻono a me ka ʻono e hula ai kou ʻono. Inā he pō pule paʻa a he pāʻina ʻohana kūikawā paha, ʻo kēia Spicy Honey Chicken e hoʻohauʻoli ʻia. No laila, e luʻu kākou i loko o ka meaʻai a hoʻomaka i kahi huakaʻi kuʻina e haʻalele ai ka poʻe āpau i ka makemake hou aʻe!
5 mai 1 balota
ʻO Prep Time 15 minuke
Ka wāʻo Cook 6 minuke
Ka manawa pau 21 minuke
Course Koho nui
imu hawaiian
Nā lawelawe 10

nā mea hoʻohui
  

No ka marinate i ka moa:

  • 1 paona ʻūhā moa a i ʻole nā ​​umauma moa ʻole iwi ʻole , ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi * (ma kahi o 1-iniha a 1 a me ¼-ʻīniha ʻāpana).
  • 1 ka pune ʻaila peanut a i ʻole ka aila canola
  • ¼ teaspoon ka paʻakai paʻakai
  • ¼ teaspoon ka paʻakai paʻakai
  • ¼ teaspoon pepa cayenne a i ʻole pepa ʻeleʻele lepo

No ka uhi ʻana i ka moa:

  • 1 hua , hahauia
  • ½ kiaha ka mea kanu
  • ¼ teaspoon pepa cayenne a i ʻole pepa ʻeleʻele lepo , koho

No ka wai meli:

Additional

  • ¼ i ⅓ kiaha ʻaila pīkī no ka hoʻoulu ʻana
  • 2 nā pale garlic , ʻeli ʻia
  • 2 teaspoons Aina I , ʻeli ʻia
  • 3 nā'ālikaʻeleʻele ,ʻokiʻoki, me nā'āpana keʻokeʻo a me ka'ōmaʻomaʻo i hoʻokaʻawaleʻia
  • 3 lomi ʻulaʻula maloʻo , koho

Na Ke Kumu
 

  • E hoʻohui i nā ʻāpana moa, ka ʻaila pīnī, ka pauka kālika, ka pepa cayenne, a me ka paʻakai kosher i loko o kahi kīʻaha. E hui maikaʻi a waiho i ka marinate no 10 a 15 mau minuke.
  • I loko o kahi kīʻaha liʻiliʻi, hoʻohui i nā meaʻai a pau no ka meli meli a waiho ʻia.
  • E hoʻohui i ka hua manu i kuʻi ʻia i loko o ke kīʻaha me ka moa. E hoʻoulu e hui maikaʻi. I loko o kahi ʻeke ziplock nui, hoʻohui i ka cornstarch a me ka pepa cayenne, e hoʻohui i nā ʻāpana moa i ka ʻeke a hoʻoluliluli e uhi i ka moa a hiki i ka uhi maikaʻi ʻana.
  • E wela i ka ʻaila (ma kahi o ¼ a ⅓ kīʻaha) i loko o kahi skillet nonstick nui ma luna o ka wela wela a wela. E hoʻohui i ka moa i ka manawa hoʻokahi a hoʻolaha i hoʻokahi papa o ka skillet. E ʻai me ka hoʻopā ʻole ʻana i ka moa no 2 - 3 mau minuke a i ʻole a lilo ka lalo i gula. E hoʻohuli i kaʻeleʻele i kekahiʻaoʻao, ma kahi o 2-3 mau minuke.
  • E hoʻololi i ka moa i kahi pā nui i uhi ʻia me kahi kāwele pepa a waiho ʻia. E holoi i ka skillet me nā kāwele pepa, e waiho ana ma kahi o 1 punetune o ka aila i loko o ka skillet. E hoʻohui i nā chili, kālika, ginger, ʻāpana keʻokeʻo o ka aniani ʻōmaʻomaʻo, a me kekahi mau ʻāpana ʻōmaʻomaʻo, a hoʻoulu ʻia no kekahi mau kekona e hoʻokuʻu i ka ʻala.
  • E hoʻoulu hou i ka ʻuala meli e hoʻoheheʻe i ka cornstarch, e ninini pono i loko o ka skillet, a e kuke me ka hoʻoulu ʻana a hiki i ka mānoanoa o ka ʻuala ma kahi o 1 mau minuke. E hoʻohui i ka moa i ka pā a hoʻokuʻu e hui. E hoʻololi i ka moa ʻo Spicy Honey i kahi pā, e hoʻonani me ka ʻāpana ʻōmaʻomaʻo o ka aniani ʻōmaʻomaʻo a lawelawe wela ma luna o ka laiki mahu. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kekahi mau mea kanu mahu ma ka ʻaoʻao inā makemake ʻia.
  • I ka!

Notes

Pehea e mālama ai a me ka wela hou
E waiho i ka moa Honey i koe i loko o ka pahu hau a hoʻopaʻa ʻia i loko o ka friji no 2-3 mau lā. No ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana, hiki iā ʻoe ke microwave iā ia no 2 mau minuke no kahi koho wikiwiki, a i ʻole nā ​​hopena maikaʻi aʻe, e hoʻomaʻamaʻa iā ia i loko o ka skillet ma luna o ka wela wela me ka paʻi ʻana i ka ʻaila e hoʻomau i kona crispiness. E hōʻoia i ka wela ma mua o ka lawelaweʻana. E hauʻoli i kāu moa Honey i hoʻomaʻamaʻa hou ʻia!
Hana-i Mua
No kahi koho make-ahead, hiki iā ʻoe ke marinate i ka moa a hoʻomākaukau i ka meli meli ma mua, e mālama iā lākou i loko o nā pahu ʻokoʻa i loko o ka friji. Ke mākaukau ʻoe e kuke, e ʻaʻahu wale a palai i ka moa, e hoʻomoʻi i ka ʻuala, a hui pū me nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka ʻai wikiwiki a maʻalahi.
Pehea e paʻa ai
No ka hoʻokuʻu ʻana i ka moa ʻo Honey, e ʻae iā ia e maʻalili a hiki i ka wela lumi, e puʻunaue i nā ʻāpana liʻiliʻi, a waiho i loko o nā pahu palekana a i ʻole nā ​​ʻeke pahu hau, e wehe i ka nui o ka ea. E hoʻomanaʻo e lepili i nā pahu me ka lā a me nā mea i loko. Hiki ke hoʻopaʻa ʻia ʻo Honey Chicken a hiki i 2-3 mahina. Ke mākaukau e hoʻohana i ka moa Honey hau, e hoʻoheheʻe i loko o ka friji i ka pō.
A laila hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou iā ia me ka hoʻohana ʻana i nā ʻano like me ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana i ka moa Honey hou, e like me ke kapuahi, i ka microwave, a i ʻole i ka umu. E nānā pono i ka wela o loko o ka moa me ka ana wela meaʻai no ka hōʻoia ʻana ua hiki i kahi mahana palekana o 165°F (74°C) ma mua o ka ʻai ʻana. ʻAʻole ʻōlelo ʻia ka hoʻoinu hou ʻana i ka moa meli i hoʻoheheʻe ʻia, no laila e hoʻokuʻu wale i ka moa i hoʻokahi manawa.
Nānā Mea Ola
Moʻa Mele Māmā
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
188
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
9
g
14
%
Ka pala momona
 
2
g
13
%
Ka momona Trans
 
0.01
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
3
g
ʻO ka momona momona
 
4
g
ʻO Cholesterol
 
45
mg
15
%
Sodium
 
297
mg
13
%
Paila pāʻiko
 
261
mg
7
%
Carbohydrates
 
16
g
5
%
puluniu
 
1
g
4
%
kōpaʻa
 
8
g
9
%
kumuʻiʻo
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
303
IU
6
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
ka pōhaku
 
14
mg
1
%
hao
 
1
mg
6
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!