Hoʻi aku
-+ lawelawe
30-minuke Kina Beef Chow Mein meaʻai

ʻO Chow Mein pipi māmā

Camila Benitez
Maʻalahi 30 minuke ʻO ka ʻai pipi ʻo Chinese Beef Chow Mein. ʻO kēia kekahi o kā mākou kīʻaha pipi Kina punahele mau loa! ʻAe,🤔 me ka ʻōpae chow mein a me ka moa chow mein. ʻAe!!! 🤫😁ʻOiaʻiʻo, hiki iā mākou ke ʻai i kēia i kēlā me kēia lā! 😋
5 mai 1 balota
ʻO Prep Time 15 minuke
Ka wāʻo Cook 15 minuke
Ka manawa pau 30 minuke
Course Koho nui
imu Pākē
Nā lawelawe 10

nā mea hoʻohui
  

  • 300 g ʻO ka spaghetti palaoa holoʻokoʻa a i ʻole chow mein stir-fry noodles * (hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā noodles lo mein a i ʻole udon noodles)

No ka Marinade:

No ka Sauce:

  • ½ kiaha wai wela i hui pū ʻia me Knorr granulated chicken-flavored bouillon a i ʻole Knorr beef flavor bouillon
  • 2 punetēpona ʻōno ʻawa
  • 2 punetēpona Waina Shaoxing
  • 2 punetēpona ʻo ka sodium soy sauce
  • 1 ka pune soy ʻeleʻele ʻeleʻele a i ʻole soy soy ʻeleʻele
  • 1 ka pune kōpaʻa
  • ¼ teaspoon pepa pepa cayenne , pepa ʻeleʻele lepo, a i ʻole nā ​​ʻāpana pepa ʻulaʻula, e ʻono
  • 2 teaspoons ka mea kanu

No ka Stir Fry:

  • 4 punetēpona ʻO kaʻailaʻoliva wahine hou , canola, pīkī, a i ʻole ʻaila ʻaila
  • 1 onioni liʻiliʻi , ʻoki
  • 1 pepa poblano a i ʻole kekahi bele pepa , ʻoki ʻia i ʻāpana lahilahi
  • 1 ka pune ka mīkoi
  • 2 nā pale garlic , ʻeli ʻia
  • 3 nā pale , ʻoki ʻia i ʻāpana 2 ½ iniha
  • ½ kiaha kāpī Napa i ʻoki ʻia
  • kiaha kāloti julienned
  • ʻO ka paʻakai Kosher a me nā ʻāpana pepa ʻulaʻula , e ono

Na Ke Kumu
 

  • E hoʻolapalapa i nā noodles e like me nā ʻōlelo aʻoaʻo a hiki i ka al dente. Holoi me ka wai paila, hoʻokahe, a waiho ʻia. (Ke paipai nei au i ka kuke ʻana i nā noodles i hoʻokahi minuke ma mua o ka ʻōlelo a ka pūʻolo, e ʻemi iki ʻia lākou akā e moʻa maikaʻi ʻia i ka wā i hoʻomoʻi ʻia i ka ʻai).
  • I loko o kahi kīʻaha liʻiliʻi, e hui i nā mea marinade a pau. E hoʻokuʻu i ka marinate ma ka lumi wela no 10 a 15 mau minuke oiai e hoʻomākaukau ana i nā mea i koe.
  • I loko o kahi kīʻaha liʻiliʻi, e kāwili i nā mea ʻai a pau. E hoʻoulu e hui. E ʻoki i nā mea ʻala a me nā mea kanu i hoʻokaʻawale ʻia. I loko o kahi skillet nonstick nui, e hoʻonoho i ka wela i ka wela waena; e hoʻohui i 2 punetune o ka ʻaila i ka skillet a kali i ka wela o ka ʻaila. E kāpīpī i ka ʻaila, e hili i nā ʻaoʻao.
  • E hoʻopili koke i ka pipi a hohola i nā ʻāpana i kahi papa hoʻokahi e ʻae iā lākou e ʻā a ʻeleʻele no kahi 1 a 1.5 mau minuke.
  • E hoʻomoʻa i ka ʻaoʻao ʻē aʻe no 1 a 1.5 mau minuke, e hoʻouluulu i kekahi manawa, a hiki i ka ʻā ʻana o ka pipi akā ʻulaʻula iki ka loko. E hoʻololi i kahi pā.
  • E hoʻohui i ka skillet hoʻokahi i ka umu a huli i ka wela waena. E wela i ke koena 2 punetune o ka aila a hoʻohui i ka ʻaila, kāloti, a me nā pepa. E hoʻomoʻa no 2 - 3 mau minuke, a hiki i ka palupalu.
  • E hoʻohui i ka ʻalani, ke kālika, ke kāpeti Napa, a me ka ʻonika ʻōmaʻomaʻo. E hoʻoulu i kekahi mau manawa e hoʻokuʻu i ke ala.
  • E hoʻohui i ka pipi a me nā noodles i loko o ka pā; e hāʻawi koke i ka ʻuala i mālama ʻia a ninini ma luna o nā noodles. E hoʻohana i nā ʻōpiʻi no ka hoʻolei ʻana i nā noodles e kāhiko me ka ʻuala. E hoʻomau i ka hoʻoulu ʻana a hiki i ka hoʻomaka ʻana o ka manoanoa a hoʻomaka ka huʻi. E ʻono a hoʻomoʻi me ka soy hou aʻe, inā pono. (E ʻike ʻoe i ka hana ʻana o kāu Beef Chow Mein Kina i ka wā e lilo ai ke kala ʻeleʻele, translucent a mānoanoa). E hoʻokuʻi i nā mea a pau a hiki i ka hui maikaʻiʻana me ka miki a hoʻoulu i kahi 1 minuke. E hoʻololi i ka Beef Chow Mein i ka papa lawelawe. E lawelawe wela! E nanea me ka aila chili!😋🍻

Notes

Pehea e mālama ai a me ka wela hou
  • E hoahu: E ʻae i ka pipi chow mein e maʻalili i kahi mahana ma mua o ka mālama ʻana. A laila, e hoʻoneʻe i kahi pahu ʻea: E kau i ke koena pipi chow mein i loko o kahi pahu hau. Hana maikaʻi nā ipu aniani a i ʻole ka plastik me nā poʻi paʻa. E mālama i ka pipi chow mein i loko o ka friji no 3-4 mau lā.
  • E hoʻomaʻamaʻa hou: ʻO ka pipi chow mein, e hoʻololi i kahi kīʻaha microwave-palekana a wela a wela, e hoʻouluulu i kekahi manawa. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou iā ia ma ka umu i loko o ka pā a i ʻole wok ma luna o ka wela wela, e hoʻoulu i kekahi manawa a wela. Inā noho ka pipi chow mein i loko o ka friji no nā lā ʻoi aku ma mua o 4 mau lā, a i ʻole he ʻala a i ʻole ke ʻano, e hoʻolei.
Hana-i Mua
Hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i ka marinade pipi a mālama i loko o ka friji a hiki i 24 mau hola ma mua o ka hoʻohana ʻana. Hiki iā ʻoe ke hana i ka ʻuala a mālama i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i 3-4 mau lā. Hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i nā mea kanu ma mua o ka manawa a mālama iā lākou i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i ka mākaukau e hoʻohana. Eia nō naʻe, e hoʻokaʻawale i nā mea kanu mai ka pipi a me ka ʻuala, no ka mea hiki ke hoʻoheheʻe ʻia nā mea kanu.
Inā hoʻohana i nā noodles maloʻo, hiki iā ʻoe ke kuke iā lākou ma mua o ka manawa a mālama iā lākou i loko o kahi pahu hau i loko o ka friji a hiki i ka mākaukau. Hiki iā ʻoe ke kuke i nā noodles hou ma mua o ka manawa a mālama i loko o ka friji, akā pono e hoʻohana ʻia i loko o 24 mau hola.
Pehea e paʻa ai
E ʻae i ka pipi chow mein e maʻalili i ka lumi wela ma mua o ka hoʻoilo. E mahele i ka pipi chow mein i nā lawelawe a i ʻole nā ​​ʻāpana āu e manaʻo ai e hoʻohana i hoʻokahi noho. E hoʻokomo i kēlā me kēia ʻāpana i loko o kahi pahu paʻa i ka ea a i ʻole ʻeke plastik palekana i ka pahu hau. E waiho i kekahi wahi i loko o ka ipu e hiki ai ke hoʻonui i ka wā e maloʻo ai ka meaʻai.
E lepili i kēlā me kēia pahu a i ʻole ʻeke me ka lā a me nā mea i loko e ʻike koke iā ia ma hope. E hoʻokomo i nā pahu a i ʻole ʻeke i loko o ka paʻukū a hoʻokuʻu iā lākou a hiki i 3 mahina. No ka hoʻomaʻamaʻa hou ʻana i ka pipi pipi chow mein, microwave a i ʻole e hoʻomoʻa hou i ka umu ma ka pā a i ʻole ka wok ma luna o ka wela wela, e hoʻoulu i kekahi manawa a wela. Pono paha ʻoe e hoʻohui i ka wai a i ʻole ka ʻuala e pale ai i ka maloʻo ʻana o nā noodle.
Nānā Mea Ola
ʻO Chow Mein pipi māmā
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
275
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
11
g
17
%
Ka pala momona
 
3
g
19
%
Ka momona Trans
 
0.2
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
1
g
ʻO ka momona momona
 
6
g
ʻO Cholesterol
 
30
mg
10
%
Sodium
 
355
mg
15
%
Paila pāʻiko
 
303
mg
9
%
Carbohydrates
 
28
g
9
%
puluniu
 
2
g
8
%
kōpaʻa
 
3
g
3
%
kumuʻiʻo
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
826
IU
17
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
ka pōhaku
 
24
mg
2
%
hao
 
2
mg
11
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!