Hoʻi aku
-+ lawelawe
Berena Keʻokeʻo Amish i hana ʻia i ka home

ʻO ka Berena Keʻokeʻo Amish maʻalahi

Camila Benitez
E ʻike i ka ʻono ʻoluʻolu o Amish White Bread, i hana ʻia me ke aloha a me nā ʻano kuʻuna. Hoʻohui kēia meaʻai i nā meaʻai o kēlā me kēia lā e hana i kahi pānaʻi kūpono no kēlā me kēia manawa. Me kona ʻano palupalu a me ka ʻōpala ʻoluʻolu, e hauʻoli kēia berena home i kāu lumi kuke. E hahai i nā ʻanuʻu maʻalahi, e hoʻonui i ka palaoa i ka hemolele, a e hauʻoli i ka maʻalahi ʻono o Amish White Bread.
5 mai 3 koho
ʻO Prep Time 2 hola
Ka wāʻo Cook 30 minuke
Ka manawa pau 2 hola 30 minuke
Course ʻAla Laʻau
imu American
Nā lawelawe 12

nā mea hoʻohui
  

Na Ke Kumu
 

  • I loko o ke kīʻaha o kahi hui kuʻi me ka hoʻopaʻa ʻana i ka makau palaoa, e hui pū i ka palaoa, ka hū, ka maloʻo maloʻo (Diastatic Powder), hoʻoheheʻe ʻia ka pata ʻole, nā kō, ka paʻakai, a me ka wai mahana. Kāwili i ka hui ʻana a paʻa a huki ʻia mai nā ʻaoʻao o ke kīʻaha, ma kahi o 7 a 10 mau minuke.
  • E hamo maʻalahi i kahi pola nui me ka ʻaila a i ʻole ka lāʻau nonstick. E hoʻololi i ka paila palaoa i loko o ke pola i hoʻomākaukau ʻia me nā lima ʻaila māmā, e hoʻohuli iā ia e uhi i nā ʻaoʻao a pau o ka ʻaila, e pelu iā ia iho, a hana i ka pōlele. E uhi ʻia me kahi ʻōwili paʻa a e ʻae i ka palaoa e ala aʻe ma kahi ʻano mahana. (E lawe ʻia kēia ma kahi o 1 a 2 mau hola, ma muli o ka mahana a me ka haʻahaʻa).
  • E kuʻi i waenakonu a hiki i lalo o ka palaoa e wehe i nā ʻōhū kinoea i hana ʻia e ka hū i ka wā e ala aʻe ai, a laila e waiho ma luna o kahi ʻili palaoa māmā a paʻi mālie e wehe i nā ʻōpū ea. E mahele i ka hapalua a hana i mau popo. E kau i ka ʻaoʻao ʻaoʻao i lalo i loko o kahi pā 9"x 5" i hoʻomoʻa ʻia a palaoa - nā popo lepo me ka palaoa.
  • E uhi a e ala hou ka Berena Keʻokeʻo a palua ka nui o ka Berena Keʻokeʻo ma kahi o 1 hola a i ʻole a hiki i ka piʻi ʻana o ka palaoa i 1 iniha ma luna o nā pā. A laila, e hoʻomoʻa mua i ka umu i 1 ° F a e hoʻomoʻa i ka Berena Keʻokeʻo no 2 mau minuke. E hauʻoli i kā mākou Berena Keʻokeʻo!😋🍞

Notes

Pehea e mālama ai a me ka wela hou
E hoahu: E ʻae iā ia e maʻalili loa, a laila e uhi paʻa i loko o ka plastic a i ʻole ka alumini foil. E hoʻokomo i ka berena i ʻōwili ʻia i loko o ka pahu hau a i ʻole ka ʻeke paʻukū paʻa a mālama iā ia ma kahi mahana a hiki i ʻekolu lā. ʻO kahi ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke mālama i loko o ka paʻukū a hiki i ʻekolu mahina.
E hoʻomaʻamaʻa hou: E hoʻomoʻa mua i kāu umu i 350 ° F. Wehe i ka berena mai kona ʻōwili ʻana a kau ma luna o ka pepa bakena. E uhi i ka berena me ka foil i hiki ole ke aa, a e kalua no 10 a 15 minuke ai ole ia a mehana ka berena a me ke kohu. ʻO kahi ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa hou i nā ʻāpana pākahi o Amish White Bread i loko o ka umu hoʻomoʻa a i ʻole ka umu.
'Ōlelo Aʻo: Inā hoʻokuʻu ʻoe i ka berena, e ʻae iā ia e hoʻoheheʻe ʻia ma ka lumi wela ma mua o ka hoʻomoʻa hou ʻana.
Hana-i Mua
E hahai i ka meaʻai e like me ke kuhikuhi ʻana, akā ma kahi o ka hoʻokuʻu ʻana i ka paila palaoa no ka lua o ka manawa, e kuʻi i lalo a hana i mau berena. E kau i nā pā i loko o nā pā pāpaʻi i hamo ʻia a i hoʻomoʻa ʻia, a laila e ʻōwili paʻa i nā pā me ke kāwele a i ʻole ke alumini alumini. E kau i nā pā pānaʻi i ʻōwili ʻia i loko o ka friji a hiki i 24 mau hola. ʻO kēia ka mea e hiki ai i ka palaoa ke ala mālie i loko o ka friji, e hoʻonui i ka ʻono a me ke ʻano maikaʻi.
Ke mākaukau ʻoe e kālua i ka berena, e wehe i nā pā pānaʻi mai loko mai o ka pahu hau a waiho iā lākou ma ke ana wela no 30 mau minuke a 1 hola. E hoʻomoʻa mua i kāu umu i 350 ° F, a laila e hoʻomoʻa i nā pōpō no 30 a 35 mau minuke a hiki i ka ʻeleʻele gula a moʻa. E ʻae i ka berena e maʻalili loa, a laila e wahī a hoʻopaʻa i loko o ka pahu hau a i ʻole ka ʻeke pahu hau. Hiki ke mālama ʻia ka berena ma ka lumi wela a hiki i ʻekolu lā a i ʻole i loko o ka pahu hau a hiki i ʻekolu mahina.
Pehea e paʻa ai
E ʻae i ka berena e maʻalili a hiki i ka lumi wela ma mua o ka hoʻoilo. E ʻōwili paʻa i ka berena i loko o ka ʻeke plastik a i ʻole ka pahu alumini no ka pale ʻana i ke ahi a me ka nalowale o ka makū. Hiki nō hoʻi iā ʻoe ke waiho i ka berena i loko o kahi ʻeke paʻa hau. E kākau i ka lā ma ka pūʻolo berena e ʻike ai i ka wā i maloʻo ai. Eia kekahi, e lepili iā ia me ke ʻano o ka berena i hiki iā ʻoe ke ʻike maʻalahi i loko o ka pahu hau.
E kau i ka berena i ʻōwili ʻia i loko o ka paʻukū a mālama i ʻekolu mahina. Ke mākaukau e hoʻohana, e hoʻoneʻe iā ia mai ka pahu hau hau a e hoʻoheheʻe ʻia i ka lumi wela. ʻOi aku ka maikaʻi o ka waiho ʻana i ka berena e hoʻoheheʻe i ka pō i loko o ka pahu friji e pale ai i ka pala. Ke hoʻoheheʻe ʻia, e hoʻomoʻa hou i loko o ka umu a i ʻole ka mea hoʻoheheʻe e hoʻihoʻi mai i kona ʻano hou a me ka ʻala.
Notes:
  • I mea e hoʻopaʻa ʻole ai ka palaoa hū i kou manamana lima, e ʻaila māmā i kou mau lima me ka ʻaila canola a i ʻole ka palaoa i kou mau lima.
  • Inā makemake ʻoe i ka ʻono, e mālama i ke kō e like me ia. ʻAʻole ʻono, hoʻemi i ke kō
  • No ke kuʻi ʻana i lalo, e kau i kou lima i loko o ka palaoa a kaomi i lalo.
  • E hoʻomoʻa mua i kāu umu i 350 ° F ma mua o kou makemake e kālua i kāu berena.
  • ʻAʻole like ka berena i hoʻomoʻa ʻia e like me ka berena i kālua hou ʻia, akā he koho maikaʻi loa ia no ka wā pōkole ʻoe a ʻaʻole loaʻa i ka berena hou.
  • ʻAʻole like ka berena i hoʻomoʻa ʻia e like me ka berena i kālua hou ʻia, akā he koho maikaʻi loa ia no ka wā pōkole ʻoe a ʻaʻole loaʻa i ka berena hou.
Nānā Mea Ola
ʻO ka Berena Keʻokeʻo Amish maʻalahi
Ka nui no ka lawelawe ʻana
Kālepa
332
%ʻAlā Palena *
kona kaikea a
 
5
g
8
%
Ka pala momona
 
3
g
19
%
Ka momona Trans
 
0.2
g
ʻO ka momona polunsaturated
 
0.4
g
ʻO ka momona momona
 
1
g
ʻO Cholesterol
 
13
mg
4
%
Sodium
 
305
mg
13
%
Paila pāʻiko
 
138
mg
4
%
Carbohydrates
 
62
g
21
%
puluniu
 
3
g
13
%
kōpaʻa
 
13
g
14
%
kumuʻiʻo
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
151
IU
3
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
ka pōhaku
 
43
mg
4
%
hao
 
3
mg
17
%
* Ke kaʻina o nāʻAinaʻAi Nei e hoʻokumuʻia ma kahi meaʻaiʻo ka meaʻaiʻo 2000.

Hoʻokumu ʻia ka ʻike meaʻai āpau ma nā helu ʻaoʻao ʻekolu a he kuhi wale nō. E ʻokoʻa kēlā me kēia meaʻai a me ka waiwai meaʻai ma muli o nā hōʻailona āu e hoʻohana ai, nā ʻano ana ʻana, a me ka nui o nā ʻāpana o kēlā me kēia hale.

Ua makemake paha ʻoe i ka meaʻai?Mahalo mākou inā hiki iā ʻoe ke helu. Eia kekahi, e nānā pono i kā mākou Youtube Channel no nā mea ʻai maikaʻi ʻē aʻe. E ʻoluʻolu e kaʻana like ma ka pāpaʻi pūnaewele a e kau inoa iā mākou i ʻike mākou i kāu mau hana ʻono. Mahalo iā ʻoe!